Ben ik mezelf kwijt?

geroosterde venkel

Hij doet echt helemaal niets in huis, ligt eeuwig op de bank, is erg negatief als ik leuke ideeën heb, moppert erg over onbelangrijke dingen, verwaarloost ons huis(ik moet klussen), erg gierig geworden, praat alleen over werk en seks, raakt me alleen aan als hij seks wil, wil geen gesprek voeren, we kijken alleen zijn programma’s, ik strijd meestal overal om, maar ik ben moedeloos, verdrietig en stil geworden.

Coach Sandra
Zoals je de situatie beschrijft klinkt het als of je jezelf bent kwijt geraakt. Na zo’n lange tijd bij elkaar te zijn is het moeilijk om je eigen persoon te blijven in een relatie. Het is heel naar en ontzettend vermoeiend om als maar die strijd aan te gaan met je partner. Over het algemeen lijkt het erop dat stellen of de ene kant of de andere kant op gaan. Zo ziet dat bij jullie er op het eerste oog ook uit.

Wat ik me afvraag is hoe lang deze situatie al bestaat? Is dit iets van de laatste tijd of speelt het al jaren?

Coaching
Als je nog eens terug denkt aan de tijd dat dit nog niet zo speelde of toen je er nog geen last van had, waar zitten voor jou dan de verschillen in jouw gedrag, in jouw houding? Als je dat vergelijkt met hoe je je nu voelt, waar is dit dan aan toe te schrijven? Komt het door de houding van je man of is er in jou ook iets veranderd? Wat zou kunnen verklaren dat hij nu anders is als toen?

Ik lees weinig over dat jullie nog praten met elkaar, alleen over werk en seks. Althans hij dan. Wat heb je geprobeerd om hem duidelijk te maken hoe je je voelt? Communicatie in een relatie is en blijft heel belangrijk, ook als je al zo lang bij elkaar bent. Hij communiceert wel, door zijn houding, zijn mopperen, zijn bank hangen enz. Alleen wat je wilt is dat hij natuurlijk praat met woorden en het liefst positief. Probeer heel even af te stappen dat communicatie verbaal verloopt en kijk naar wat hij uitstraalt. Wat zegt je zijn houding? En probeer dat eens aan hem terug te geven, niet in een verwijtende sfeer maar vertel hem wat je ziet. Vraag hoe dat komt. Wat gaat er in hem om dat hij zich zo uit en zo’n houding heeft.

Tips
Als tip wil ik je graag mee geven dat je niet in zijn situatie mee getrokken hoeft te worden. Je kunt ook je eigen ‘leven’ leiden en daarnaast gewoon jullie leven samen. Daar bedoel ik mee: zorg dat jij weer positieve elementen in je leven krijgt. Daar moet je zelf voor zorgen want van je man krijg je het voorlopig nog niet. Ik zeg voorlopig want ik hoop echt dat jullie door met elkaar te praten weer op een lijn komen te zitten en dat hij ziet wat hij mist als hij ziet dat jij leuke dingen doet. Dat kan natuurlijk ook positief op hem afgeven.

Ik hoop dat bovenstaand de eerste aanzet kan zijn voor jullie om in gesprek te gaan. Het klinkt heel pijnlijk wat je omschrijft en het is vreselijk het gevoel te hebben dat je jezelf bent kwijt geraakt. Terwijl je ook aangeeft dat het een goed mens is. Dit is een proces wat helaas niet in een mail te beschrijven en te bevragen is. Mocht je echt het gevoel hebben dat jij de boel ook weer op een rijtje moet krijgen, even kijken wie jij ook al weer bent, dan zou ik je aanraden een langer traject te kiezen. Dat kan via coach2day, maar dat kan ook via mij, maar je kunt ook voor iemand anders kiezen.