Ben je grappig? Dan ben je vast single

Grappig

Oké grapje, maar mannen zijn wel graag zelf de grappigste.

Wil je als vrouw een vent voor je laten vallen, dan is het belangrijk om vooral niet te grappig te zijn. Mannen houden van vrouwen die om hun grappen lachen, een vrouw die grappig is wordt minder gewaardeerd. Dat beweert een stel onderzoekers van de universiteit van Miami. Zij ondervroegen meer dan tachtig mannen en vrouwen om uit te vinden hoe belangrijk mensen het vinden dat hun partner hen aan het lachen maakt.

Keuzemoment

Als mannen moeten kiezen tussen een vrouw die om hun grappen lacht of een grappige vrouw, kiezen ze voor het eerste. Vrouwen schijnen zich overigens niet zo druk te maken over of een man hun wel grappig vindt, ze willen zelf het liefst een man die hen aan het lachen maakt. De wensen van mannen en vrouwen op het gebied van humor lijken in die zin dus goed op elkaar aan te sluiten.

grappig

Money maker

De deelnemers kregen tijdens het onderzoek ook hypothetische hoeveelheden geld om hun ideale partner te ‘bouwen’. Er werd gevraagd hoeveel van het geld ze bereid waren te besteden aan het krijgen van iemand die hen aan het lachen maakt, en hoeveel ze zouden besteden aan iemand die om hun grappen lacht. Als ze meer geld te besteden hadden, scoorden beiden eigenschappen goed. Volgens onderzoeker Liana Hone laat dit zien dat we in een ideale wereld beide eigenschappen waarderen in een partner, maar dat we in real life meer waarde hechten aan een van de twee. Volgens de onderzoekster zien vrouwen humor als een teken van intelligentie en een hoge kwaliteit genen die ze in haar kinderen terug zou willen zien. En dat maakt mannelijke grappenmakers zo populair.

Bron: Daily Mail
Beeld: iStock