Ben je nog verliefd?

nog verliefd

We hebben allemaal gehoord en gelezen over de verschillende signalen die aangeven of je partner van jou houdt. Maar hoe zit dit eigenlijk met je eigen gevoelens? Wanneer weet je dat je niet meer verliefd bent?

Vaak date je met een man, of je hebt zelfs een relatie met hem, zonder dat je je realiseert of het wel zo leuk is. Soms wil jij niet de persoon zijn die het uitmaakt, of je kijkt juist de kat uit de boom. Maar hoe toegewijd ben je eigenlijk? Ben je nog steeds op zoek naar de ware Jacob en is je partner maar voor even? Zoek de volgende dingen voor jezelf uit, voordat je een relatie begint.

Liever sms’en dan bellen
Als je geïnteresseerd bent in je partner, dan neem je de tijd voor hem, hoe druk je het ook hebt. Als je een sms’je belangrijker vindt dan hem even te bellen, dan moet je goed uitzoeken of je dit echt in een relatie zoekt.

Tijdelijke partner
Het werkt misschien in films, maar niet in het echte leven. Je kan echt niet samen zijn als hij niet jouw ‘nummer 1’ is. Niemand vindt het fijn om op de tweede plaats te staan.

Date afzeggen
Ben je niet op tijd bent voor een date, omdat je buurman zijn kat ziek is of je je kamer moet schoonmaken? Dan moet je nadenken over wat je nu echt wilt. Je kan een date niet afzeggen, omdat je hart het niet wil, dat is oneerlijk voor die andere persoon. Als je niet op een date komt opdagen, omdat je liever met je vrienden en familie bent, dan betekent dit waarschijnlijk dat je liever vrijgezel bent. Op het moment dat je iets of iemand anders interessanter vindt, dan kun je maar beter niet meer afspreken.

Grensoverschrijdend flirten
Als je graag met anderen flirt en daarbij vaak de grens overschrijdt – achter je partners rug om, dan moet je serieus gaan nadenken. Waarom ben je niet liever vrijgezel, in plaats van iemand te bedriegen?

Ruzie maken
Af en toe ruzie maken is echt niet erg, maar als je steeds van een mug een olifant maakt en hier ruzie over zoekt met je partner, dan betekent dit dat je geen relatie meer wilt, maar dat je het niet durft. Wees eerlijk en bedenk goed wat jij nu eigenlijk van hem verwacht.

Overdreven kritisch
Alles wat je partner doet, brengt jou in verlegenheid. Gebruik je te vaak uitspraken als ‘Stop met dat harde gelach’ of ‘Je ziet er belachelijk uit in dat shirt’, dan wil je eigenlijk liever niet meer bij hem zijn. Dit lijkt namelijk op een truc om hem op de kast te jagen. Je moet je wel realiseren dat sommige gemene woorden iemand pijn kunnen doen. Probeer uit te vogelen wat je voor je partner voelt en vertel hem de waarheid in plaats van hem naar beneden te halen.

Geen ‘we’ gebruiken
Na twee jaar, als je nog steeds ‘jij’ en ‘ik’ gebruikt, betekent dit dat je jezelf niet als stel ziet. Maak voor jezelf duidelijk hoe je jouw relatie denkt en of je zo wel door wilt gaan. Een relatie heb je niet alleen, maar met z’n tweeën.

Verplichting
Als je keer op keer na moet denken over wat je voelt, betekent dit dat cupido nog niet is langs geweest. Je moet niet in een relatie zitten, omdat het ‘moet’, maar omdat je veel van je partner houdt. Het is tenslotte geen verplichting.

Bron: The Times of India