Ben je verlegen?

geroosterde venkel

Verlegenheid is heel snoezig. Maar niet altijd even handig. Soms is het toch beter om wat extraverter te zijn. Ook in de liefde.

Te verlegen om hem aan te spreken?
Ben je zo verlegen dat je ‘hem’ niet aan durft te spreken? Dat schiet natuurlijk niet op zo! 

Huiswerk:
Maak een praatje met de eerste de beste ‘vreemde’ persoon die je tegenkomt! Maakt niet uit of het man of vrouw is, jong of oud. Het gaat erom dat je jezelf aanleert om een gewoon gezellig kletspraatje te houden, zonder rood te worden of te stotteren. Je kent deze mensen toch niet, dus je hebt niks te verliezen! Praat met de persoon die bij je in de lift staat, die tegenover je in de trein zit, de kassajuffrouw bij de AH en dan… misschien met die leuke vent die je al op het oog hebt?

Te verlegen voor de eerste zoen?
Het is toch wat, is hét moment daar en gebeurt er niks… Jij bent te verlegen. En hij? Ook te verlegen? Dat kan. Daar hoef je geen drama van te maken. Als je elkaar nog een paar keer ziet, ga je je meer op je gemak voelen. Dan is het ook makkelijker om deze stap te nemen.
Maar: hoe vervelend het ook klinkt, als hij echt geen initiatief neemt, heb je grote kans dat dit betekent dat hij toch niet zo geïnteresseerd in je is.

Huiswerk: Denk eens rustig na hoe het tussen jullie zit. Is het echt verlegenheid wat tussen jullie in staat? Is deze persoon wel de moeite waard om jouw eigen verlegenheid te overwinnen? Is het antwoord ‘ja’: You go girl! Is het antwoord ‘nee’: Next please!

Te verlegen om in bed te zeggen wat je wilt?
Je ligt met je geliefde in bed en het gaat allemaal net niet hoe jij het wilt. Maar dat is moeilijk om te zeggen. Je kunt het beste dan gewoon zijn hand pakken, en neerleggen waar jij hem wilt hebben.

Huiswerk: Oefen bij jezelf wat je fijn vindt. Als je dat zelf goed weet, is het ook makkelijker om het aan iemand anders uit te leggen.