Beter orgasme? Daar hebben we een (neus)spray voor!

geroosterde venkel


Een orgasme is natuurlijk altijd heerlijk, maar volgens Duitse onderzoekers kan het nog beter en nog intenser. Daarvoor hebben ze een speciale neusspray. Uit testen blijkt het middel nog te werken ook.

De wetenschappers maakten een spray met oxytocine, een stof die ook wel het liefdeshormoon wordt genoemd. Koppels mochten de neusspray testen, maar de helft kreeg een nepmiddel. Voor de sex begon, moesten zowel de man als de vrouw sprayen. Na de sex moesten ze een vragenlijst invullen.

Intenser

Van de stellen die de echte spray gebruikt hadden, zeiden de mannen dik tevreden te zijn over hun orgasme. Die beleefden ze als veel intenser. De heren waren na afloop meer verzadigd dan de mannen die de nepspray hadden zitten snuiven. Ook de vrouwen waren tevreden. Ze voelden zich meer verbonden met hun bedpartner.

Liefdeshormoon

De onderzoekers publiceerden de uitkomsten van hun test met 29 stellen in Het medisch vakblad Hormones and Behavior. Ze noemen de uitkomsten interessant, maar voor ze echt harde conclusies kunnen trekken moet er meer onderzoek worden gedaan. Bijvoorbeeld naar het feit dat tijdens sex al een dosis oxytocine bij mannen en vrouwen vrijkomt. De wetenschappers willen nu weten of een extra dosis van het liefdeshormoon echt leidt tot intensere orgasmes.

Bron: BuzzO