Bierplezier: Hoe bier mannen beter maakt in bed

Het is algemeen bekend dat mannen met teveel bier op niet bepaald spetterend gezelschap zijn in bed. Maar bier hoeft niet alle pret in bed te verpesten. Sterker nog, het kan de prestaties van mannen tussen de lakens zelfs een stuk verbeteren. Zo stelt Amerikaanse sextherapeut Kat van Kirk, ondersteunt door onderzoek van de Italiaanse stichting Fondazione di Ricerca e Cura.

Wie het laatst komt…

Het alcohol in bier zit vol met een plantaardig oestrogeen, wat ervoor zorgt hij er langer over doet om klaar te komen. Dus een biertje of twee naar achter slaan en wie weet het lukt het hem eindelijk eens om als laatste te eindigen, zonder eerst aan bejaardenaerobics of Gordon te hoeven denken.

Sterker, makkelijker, vaker

Drink je als man liever bruin bier? Nog beter! Het ijzer in donkerder bier zorgt ervoor dat de rode bloedcellen meer hemoglobine produceren. Hemoglobine verspreidt zuurstof door je lichaam. Bruin bier verbetert dus de circulatie, wat ervoor zorgt dat erecties sterker zijn, makkelijk gebeuren en zelfs vaker voorkomen.

Ben je nou nog niet klaar?

Volgens het onderzoek kan een biertje per dag de kans op een hartaanval, beroerte of hartaandoening met maar liefst 31% verminderen. Dat betekent dat bier, in combinatie met sporten, het hart gezond houdt en hem het uithoudingsvermogen geeft om nog uren door te gaan.

Guinness for the win

Het biermerk Guinness tilt de voordelen van bier nog een treetje hoger. Dit bier zit namelijk vol met vitaminen en mineralen, zoals bijvoorbeeld vitamine B, die helpen je gezondheid te verbeteren. Daarnaast hebben ze ook een kalmerend effect op de maag.

Note: Helaas mannen: het is nu natuurlijk niet de bedoeling dat jullie het op een zuipen gaan zetten. Deze verbeterende resultaten gelden alleen voor het nuttigen één of twee biertjes.

Beeld: iStock