Bijna de helft van de vrouwen voelt zich kut na sex

Geërgerd, bang of sip in plaats van de welbekende (en sexy) afterglow na een flinke vrijpartij? Je bent niet de enige. Uit een Australische studie blijkt dat bijna de helft van de vrouwen weleens in tranen uitbarst na een avontuurtje tussen de lakens. Daarnaast voelen ze zich ook angstig en onrustig. Say what?!

Onderzoekers van de Queensland University of Technology wilden weten of vrouwen last hebben van negatieve gevoelens nadat ze zijn klaargekomen. Maar liefst 46 procent zei volmondig ‘ja’. En dat is nog niet alles: één op de twintig vrouwen had de afgelopen maand meerdere keren last van deze zogenaamde post-sex blues.

Dat is geen goed nieuws, helemaal als je kijkt naar 2012, toen nog ‘maar’ 33 procent van de vrouwen hier last van had. Er is nog steeds geen duidelijk verklaring voor, vertelt onderzoeker Robert Schweitzer. Het zou kunnen ontstaan wanneer de vrouw in kwestie slachtoffer is geweest van sexueel misbruik, maar dit is niet altijd het geval. Waarschijnlijk zijn er andere factoren in het spel zoals genetische aanleg of een hormonale reactie, maar hiervoor wordt een nieuw onderzoek opgezet . “Deze studie zal hopelijk mensen, die last hebben van post coïtale dysforie, beseffen dat ze niet alleen zijn,” aldus Schweitzer.

De onderzoekers benadrukken meerdere keren dat het niets te maken heeft met slechte sex. Mannen zeker?

Beeld: iStock