Heeft hij bindingsangst of houdt hij je aan het lijntje?

Graag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze keer: ‘Hij heeft bindingsangst.’

Forummer Mabby vraagt zich af waarom haar scharrel na ruim een maand daten, nog geen relatie wil. Hij gedraagt zich wel alsof ze een koppel zijn. Hij deelt foto’s van hen samen op Facebook en vertelt zijn vrienden over haar. Toch wil hij het niet als relatie bestempelen. Dit omdat hij, naar eigen zeggen, twee keer een lange relatie heeft gehad waarin hij werd bedrogen. Mabby wil hem niet afschrikken, maar wel meer duidelijkheid. Wat is het advies van de andere forummers?

Beeld: iStock

chirpy: “Een relatie klinkt meteen zo definitief. Je kent elkaar nog maar net. Ook zonder dat stempel, kun je het toch gewoon gezellig hebben? In de tussentijd leer je elkaar vanzelf beter kennen. Ik zou alleen wel afspreken om dan exclusief aan elkaar te zijn en niet langer met anderen te rotzooien.’’
lilalinda: “Ik vind dat je na een maand daten best met elkaar kunt bespreken wat jullie precies hebben. Als hij het geen relatie wil noemen, dan niet. Maar afspreken of je daarnaast nog andere mensen date is wel handig. Sta je er niet hetzelfde in, dan is er ook weinig toekomst. Dan kun je dat maar beter meteen weten.’’
canvas: “Dat jij op je bord krijgt wat die andere dames hem hebben aangedaan, is niet eerlijk. Hij zal dat eerst achter zich moeten laten, wil hij zich überhaupt voor iemand kunnen openstellen. Toch denk ik niet dat het bindingsangst is. In negen van de tien gevallen is het meer een kwestie van he’s just not that into you.”
elle5460: “Een foto op Facebook zegt niets. Dat hij twee keer is bedrogen, geloof ik ook niet. Hij klinkt meer als een lul die jou nog even fijn aan het lijntje houdt, en kijkt hoever hij het lijntje nog kan oprekken. Een man die jou wil, wil er maar wat graag een stempel op drukken.”
jaw: “Volgens mij ga jij veel te snel. Je hebt amper twee maanden iets en je wilt er nu al een label op drukken. Dat werkt alleen maar averechts. Er komt een punt dat het een vanzelfsprekendheid is, dat moet natuurlijk gebeuren. Probeer het niet te forceren.”
Treezebees: “Daden zijn belangrijker dan woorden. Hij gedraagt zich alsof jullie een koppel zijn. Dus relax, geniet van elkaar en zeur niet aan zijn hoofd. Jouw gezeur om niets, kan je wel eens zuur opbreken.”
Spiri888: “Ik weet precies hoe je je voelt. Mijn gedachtegang is ook: je gaat ervoor of niet. Ik vermoed dan ook dat hij je gewoon niet leuk genoeg vindt. Ik heb er bij mijn ex een half jaar over gedaan tot ik het contact verbrak, omdat het nergens heen ging. Je kunt het nog wel een tijdje aankijken, maar luister naar je gevoel.”

Meepraten op het forum? Klik hier.