Birgit Schuurman heel ruimdenkend op seksgebied

geroosterde venkel

Birgit Schuurman is heel ruimdenkend op seksgebied, vertelt ze in De Telegraaf vrijdag. Voor de actrice, die afwisselend met Linda Wagenmakers in de parodiemusical op de erotische sm-roman 50 tinten grijs speelt, is in principe alles bespreekbaar. “In een erotisch spel kan het heel opwindend zijn om je te onderwerpen, maar sm daar hou ik niet zo van. Een man mag me best domineren, maar dat moet wel liefdevol gebeuren.”

Waar Birgit wel mee zou willen experimenteren is tantra. “De intensiteit die je met elkaar deelt moet fantastisch zijn. Een soort euforische roes die je alleen met elkaar deelt. Het handboek ligt al een tijdje op mijn nachtkastje, maar (man) Arne en ik zijn er nog niet aan toegekomen.”

Sm-light
Ook medehoofdrolspeelster Linda Wagenmakers ziet harde sm niet zo zitten. “Ik houd er absoluut niet van om elkaar af te ranselen met kettingen en zo, maar ik kan wel genieten van een beetje spanning tussen de lakens. Noem het maar sm-light.”

Wagenmakers is dertien jaar getrouwd met Greg Kromosoeto, maar de twee doen nog regelmatig nieuwe dingen. “Je moet gewoon je fantasie blijven gebruiken en die met elkaar durven delen. Seks is niet even wrijf, wrijf en we klimmen er bovenop. Je moet moeite voor elkaar blijven doen. Dan is het ook na dertien jaar nog spannend.”

Bron: BuzzE