Bizar: vrouw krijgt dagelijks 6 orgasmes vanuit voet

geroosterde venkel

Een Nederlandse vrouw heeft een wel heel unieke aandoening. Ze kreeg dagelijks zes orgasmes die vanuit haar voet helemaal naar boven trokken!

De ‘voetorgasmes’ werden niet veroorzaakt door seksuele opwinding, maar zouden een gevolg kunnen zijn van zenuwbeschadiging in haar voet. Vijf tot zes keer per dag kreeg de 55-jarige vrouw zo’n ongewenst orgasme dat begon in haar linker- of rechtervoet en opliep tot haar geslachtsorgaan. Er wordt gedacht dat het gevoel dat de vrouw ervoer exact hetzelfde is als een normaal orgasme.

Tinteling

Aan de universiteit van Utrecht is de vrouw onderzocht door professor Marcel Waldinger. Als professor Waldinger haar voet stimuleerde met een elektrische hulpmiddel, voelde de vrouw meteen een tinteling die leek op een orgasme, vertelt hij LiveScience. Er wordt gedacht dat ze de enige persoon ter wereld is die deze bijzondere aandoening heeft gehad.

Bloedvergiftiging

Anderhalf jaar voordat het probleem begon, werd de vrouw behandeld voor een bloedvergiftiging. Ze lag drie weken op de intensive care in een coma. Toen ze ontwaakte, voelde ze een lichte tinteling in haar linkervoet. De onderzoekers denken dat de oorzaak van de bijzondere aandoening een verwarring van signalen in de hersens is. Het brein kon het verschil tussen de zenuwprikkelingen in haar voet en haar geslachtsorganen niet goed uit elkaar houden. De zenuwen liggen namelijk allebei vlakbij elkaar in het ruggenmerg.

De aandoening werd verholpen dankzij een verdovende injectie in een van de ruggenzenuwen. Sinds de injectie heeft de vrouw al een jaar geen voetorgasmes meer gehad.

Bron: DailyMail