Blind date: ‘Ik zou het zo weer doen’

De vierde blind date tussen een VIVA-vrouw en een WTF-man, georganiseerd door Pepper Dating, heeft plaatsgevonden. Laura (23, studente PABO) en Michael (23, student Technisch Onderwijs Assistent) ontmoetten elkaar in The Beatnik American in Dordrecht!

Lees hieronder hoe Laura de avond heeft ervaren.

Waarom heb je je opgegeven?
“Het leek me wel een goed voornemen om een keer aan een blind date mee te doen. Echt blanco een date in gaan doe je normaal gesproken niet zo snel. Ik zag de oproep en dacht meteen: dat wil ik weleens meemaken, dat durf ik wel aan.”

Wat was je eerste indruk?
“Het was een klein cafeetje waar we hadden afgesproken. Het kon dus niet missen dat het Michael was die daar alleen zat. Dat moment was wel even gek en wat ongemakkelijk, zo van: ‘Ben jij het?’ Doordat het een klein café was, wisten de andere gasten ook direct dat wij een blind date hadden, dus we werden enorm aangekeken.”

“Qua uiterlijk was hij niet echt mijn type. Het was een leuke jongen om te zien, maar zag er wat jong uit. Ik durfde ook pas na een tijdje te vragen hoe oud hij was, maar toen bleek hij ook 23 te zijn. Als ik hem zomaar was tegengekomen, was ik denk ik niet zelf op hem afgestapt. Ik val eigenlijk op wat oudere jongens met iets meer levenservaring.”

Hoe verliep de avond?
“Onze afspraak was ’s middags om 15.00 uur in een soort alternatief cafeetje met glutenvrije koffie, thee en cake. We hebben de hele middag thee gedronken en zitten kletsen. Na de standaardvragen hebben we het veel over reizen gehad en over onze opleiding; hij wil later dezelfde richting op als ik. Er zijn gelukkig geen rare stiltes gevallen.”

Was het een goede match?
“Het had een goede match kunnen zijn. Het lijkt me super lastig om twee mensen die je niet kent op basis van uiterlijk, interesses en persoonskenmerken aan elkaar te koppelen. Ik vind dat dat op zich goed gelukt is, maar er miste helaas net iets… Er was een klik, maar niet die juiste klik.”

Ben je met hem mee naar huis gegaan?
“Haha, nee. Ik heb hem netjes bij de trein afgezet.”

Komt er een vervolgdate?
“Nee, dat denk ik niet. We hebben wel nummers uitgewisseld, voornamelijk om deze foto te kunnen sturen. We hebben nog wel even contact gehad, een paar berichtjes gestuurd en gezegd dat het gezellig was.”

Hoe vond je het om te daten met iemand die je niet kent?
“Ik vond het echt een superleuke ervaring. Ik zou het zo weer doen als ik de kans kreeg. Helemaal blanco een gesprek in gaan is natuurlijk spannend, maar wel leuk spannend. Als het niks is, dan vind jouw date dat waarschijnlijk ook en dan is het in ieder geval leuk geprobeerd.”

Lees op WTF.nl wat Michael ervan vond! Wat denk jij? Is het een match??

Durf jij het ook aan? Je kunt je nog steeds opgeven! Maak een account aan op Pepper via deze link en zet het logo van VIVA op je profiel. Wie weet word jij door Pepper Dating gekoppeld aan een leuke man uit het bestand en lezen we jouw ervaringen binnenkort terug op Viva.nl!