Blog Ody: Is jouw relatie verrassingsproof?

relatie

Die charmante hakken ruil je steeds vaker in voor fijne gympen of Uggs en de laatste keer dat er een lief briefje voor je op de keukentafel lag is minstens net zo lang geleden als jouw laatste verrassingsuitje. Waar is de tijd gebleven dat je nog moeite voor elkaar deed?

Jurk/aftershave als liefdesverklaring
Elke keer als jij je best doet voor je partner, of dat nou de organisatie van een leuk uitje, het koken van een speciale maaltijd of net dat beetje extra aandacht aan je uiterlijk is, is een teken van waardering. Je laat met een mooie jurk of een lekker luchtje zien dat je elkaar en de relatie serieus neemt. Dat je bereid bent om moeite te doen en bovendien: dat je zo godsgruwelijk sexy bent dat je ook vandaag weer veroverd moet worden. Verrast worden is heerlijk, vooral omdat het onverwacht is.

Verras me… morgen om tien uur
Veel mensen verwijten hun partner te weinig spontaniteit. Maar door te hopen, verwachten of erger nog, vragen of je partner jou overlaadt met verrassingen ontneem je jezelf het verrast worden. Bovendien gaat dat in tegen alle wetten van spontaniteit. Het allerfijnste aan verrassingsuitjes, lieve sms’jes en spontane briefjes is dat er eigenlijk geen aanleiding is.

Koester je eigen behoefte om te verrassen
Het enige wat je zelf kunt doen is alert zijn op je eigen behoefte om iets liefs te doen. En inderdaad, die momenten worden met de jaren steeds schaarser. Koester ze daarom. Zodra er alleen maar een latente behoefte in je opborrelt om iets leuks te doen: doen! Ik zou dat ene boek voor m’n lief kunnen kopen… Ik zou natuurlijk vast een croissantje kunnen halen voor morgenochtend… Die muts zou haar echt heel goed staan… Dat kaartje past echt precies bij hem… Twijfel nooit. Geen moment. Ook verrassingen die slecht uitpakken zijn net zo goed de moeite waard. Die bos bloemen de dag voor je op vakantie gaat, die aangebrande lasagne. Het gaat om het idee. Zorg dus dat je leven verrassingsproof wordt: leg alvast een stapel boomerang-kaartjes in een la voor het moment dat je iets liefs wilt schrijven, sla de pagina met leuke concerten als startpagina op of plan een avond in je agenda dat je alleen thuis bent om iets leuks te bedenken.

Aandacht en seks
Veel stellen hebben elkaar qua aandacht en tijd ergens onder aan hun prioriteitenlijstje gezet. Ergens na werk, kinderen, hobby’s en aandacht voor zichzelf. Geen wonder dat de intimiteit en vooral de seks zwaar te leiden hebben onder dit gebrek aan aandacht. Want als er iets opwindend is, dan is het wel dat je partner je de moeite waard vindt. Dat je voelt dat je de allerbelangrijkste, mooiste, lekkerste ter wereld bent. Dus door je partner met aandacht te verwennen, verwen je uiteindelijk ook jezelf…