Blog Zimra: Masturberen voor een beter zelfbeeld

masturberen

Hoe vaak masturbeer jij? Hoe voel je je tijdens en na het masturberen? En wat voor invloed heeft masturberen op jouw verdere seksleven?

Ik weet natuurlijk niet hoe dit bij anderen zit, maar in mijn ervaring (die ik daarom toch even wil delen) schiet mijn zelfverzekerdheid altijd door het dak als ik even lekker ga masturberen en tot een orgasme kom. Ook merk ik dat door af en toe nog lekker te masturberen, ik tijdens de sex ook lekkerder in mijn vel zit. Dit zal deels te maken hebben met het goed kennen van je eigen lichaam op sexebied (ERG belangrijk!), maar ook met het automatisch herkennen van het zelfverzekerde gevoel dat je krijgt bij stimulatie.

Dubbele trigger

Als je zelfverzekerdheid dus door het dak schiet bij masturberen (zoals bij mij) dan zal dit ook sneller gebeuren tijdens het sexen met je partner, omdat je lichaam het genotsgevoel herkent. Dat triggert vervolgens een beetje het zelfverzekerde gevoel, omdat je dat doorgaans zo ervaart bij het masturberen.

Als je alleen bent en je gaat even lekker masturberen, kun je natuurlijk helemaal losgaan – zonder erover na te hoeven denken dat er iemand bij is, en jij je daardoor misschien toch iets minder vrij voelt. Maar hoe vaker je dus masturbeert, hoe meer jij durft los te gaan (bij jezelf) en hoe minder jij je vervolgens geremd zal voelen in het sexen met een partner!

Inspiratie nodig? Een aantal tips die je kunt gebruiken bij het verwennen van jezelf:

  • De DOUCHEKOP! Haha en een vibratortje is ook zeker altijd welkom!
  • En TIP TIP! Neem er ook eens echt de tijd voor. Ga bijvoorbeeld lekker in bad, steek wat kaarsjes aan, ontspan en ga even helemaal in jezelf op.En vergeet ook niet; van veel sex krijg je alleen nog maar méér zin in sex! Hoe minder sexueel actief je bent, hoe meer je lust op een gegeven moment vermindert en je daaraan gaat wennen. Laat dat niet gebeuren, want sex is top! 😀