Blog Zimra: Sex-taboes

blog zimra geurts

Er heersen rondom het topic sex nog altijd een hoop taboes en dat blijft erg jammer.

Want sex, is zoals vele andere dingen, juist één van de meest normale en natuurlijke gang van zaken. Nu ik bezig ben met het regisseren van mijn eigen pornafilm (erotische film voor vrouwen) voor Dusk, merk ik dit nog meer.

Niks om je voor te schamen

Eén van de vele doelstellingen van het produceren en introduceren van pornafilms binnen de erotische filmindustrie, is om sex meer bespreekbaar te maken, juist onder vrouwen. Sex is niks om je voor te schamen en het (willen) kijken van erotische films absoluut ook niet.

Daarom hoop ik middels deze blog(s) – en natuurlijk ook mijn ‘pornaproject’ waar ik druk mee bezig ben – ladies onderling meer aan het praten te krijgen over sex. Waarom kan het bijvoorbeeld fijn zijn om het eens met je vriendinnen over sex te hebben?

Taboe-gedachte

Over het algemeen gaat iets al gauw aanvoelen als een soort taboe als je het weinig tot niet ergens over hebt. En als dan de ‘taboe-gedachte’ er eenmaal een beetje boven hangt, kan iets in plaats van natuurlijk juist onnatuurlijk en soms zelfs verkeerd aanvoelen – en dat is het allerlaatste wat we willen als het gaat om sex, juist omdat het erg natuurlijk en fijn is.

Een van de belangrijkste dingen bij sex is het zo veel mogelijk kunnen loslaten van je gedachten en je volledig over kunnen geven aan de behoeften van je lichaam en het fijne gevoel van sex. Maar als iets al een beetje aanvoelt als een soort taboe, omdat er nog te veel ‘hush hush’ mee wordt omgegaan, dan is het ook moeilijker om jezelf los te laten. Hoe normaler iets aanvoelt, hoe normaler je daar automatisch mee omgaat en daar kan je binnen jouw sexleven enorm veel baat bij hebben.

Sexgesprekje

Een gezellig ‘sexgesprekje’ hier en daar met vriendinnen kan dus absoluut al zorgen voor een upgrade binnen jouw sexleven, of het nu gaat om een ontdekkingsreis alleen of een ontspanningstour samen met je (bed)partner. Mijn tip deze week aan jullie is dan ook om het onderwerp ‘sex’ eens wat regelmatiger (bijvoorbeeld onder een gezellig wijntje) in de groep te gooien! Je zal al gauw merken dat je er steeds normaler tegenaan kijkt, zelfs als je dacht dat je dat al deed. Het zal daarom ook absoluut een positieve werking hebben op jouw persoonlijke, sexuele avonturen. 🙂

Beeld: Hans-Peter Velthoven