Blog Zimra: Zomer = meer zin in sex?

zin in sex

De hittegolf is nog maar net van start gegaan en ik krijg gelijk weer meer zin in sex! Elk jaar opnieuw: als de vogeltjes beginnen te fluiten en het warmer begint te worden buiten, gebeurt het.

Waar dat nu precies aan ligt en hoe dat komt? Volgens mij heeft iedereen hier ‘last van’. In de zomer veranderen we met z’n allen in een nymfomane! Maar ik blijf nieuwsgierig naar de oorzaak achter mijn toegenomen sexdrive. Ik ben eens gaan rondneuzen en wat blijkt? Er zijn nog niet veel onderzoeken naar gedaan, omdat er geen vast te stellen oorzaak achter zit. Er zijn wel een aantal theorieën over, die me inderdaad zeer logisch in de oren klinken:

  • Het verschilt bij mannen en vrouwen waar ze opgewonden van raken, maar bij mannen is de oorzaak vaak iets visueels. Dus vrouwen die in overvloed gekleed zijn in korte, zomerse jurkjes en rokjes is voor hen al reden genoeg om veel vaker dan gemiddeld opgewonden te zijn. Ook schijnt het gebruinde zomerse tintje grotendeels voor meer opwinding te zorgen bij mannen, maar dit is natuurlijk ook persoonlijk.
  • Vrouwen hebben over het algemeen wat meer nodig om opgewonden te raken. Meest belangrijk is dat we ontspannen moeten zijn. En in de zomer zijn we meestal vaak een stuk relaxter, doordat we buiten zijn, actiever en – hopelijk – ook een beetje vakantie vieren. Dit alles zorgt ervoor dat ‘we’ sexprikkels sneller en makkelijker toelaten.
  • And last, but certainly not least: de zon en de hoge temperatuur spelen natuurlijk ook een grote rol! Je lichaam maakt door zonlicht vitamine D aan, die een fijn effect op je hormonen heeft. Je voelt je dankzij het zonnetje energieker en staat ook meer open voor contact en interactie. Als het warm is ga je natuurlijk ook meer zweten, waardoor je lichaam feromonen afgeeft. Dankzij deze lichaamseigen geuren worden we onbewust een beetje geil.

Nou, ik ben blij dat ik nu de oorzaken ken van mijn verhoogde sexdrive, en het verklaart ook gelijk waarom ik soms een beetje opgewonden word als ik een saunabezoekje neem. Ik was al bang dat ik misschien één of andere gekke fetish heb, maar het ligt gelukkig aan de hitte en het zweten! 😀 Ik zou zeggen: geniet van deze warme dagen en ik ga maar weer eens op zoek naar die mooie vriend van me… 😉