Te blote kleding afknapper voor mannen

geroosterde venkel

Als de zomer in aantocht is, kunnen Nederlandse mannen bijna niet wachten. Rokjesdag! Eindelijk krijgen ze weer letterlijk te zien wat voor vlees vrouwen in de kuip hebben.

Uit onderzoek blijkt echter dat de meeste mannen liever niet té weinig verhullende kleding bij een vrouw zien. Vrouwen scoren beter bij een man als ze zich niet al te bloot kleden. Zo zou 45 procent van de mannen uit het Britse onderzoek een keurig geklede dame eerder benaderen. Zo’n 30 procent vindt vrouwen juist aantrekkelijker naarmate ze minder om het lijf hebben. Voor 17 procent maakt het weinig uit wat de aantrekkelijke dame in kwestie draagt.

Respect

Verder geeft meer dan de helft van de ondervraagden toe dat ze meer respect hebben voor vrouwen die zich bescheiden kleden. 22 procent heeft juist meer ontzag als de dame in onthullende kleding loopt. Voor een kwart van de mannen ligt het aan de vrouw zelf in welke mate ze haar waarderen.

Nummer geven

De meerderheid ziet dus liever een netjes geklede dame. Meer dan de helft van de ondervraagden zou daarom ook eerder zijn telefoonnummer geven aan vrouw die er zo uitziet.

Bron: Female First