Borstvergroting. A big money issue.

geroosterde venkel

Er komt heel veel bij kijken, een borstoperatie. Denk daarom heel goed na voordat je een beslissing maakt. Is het echt zó belangrijk voor je en ben je er ook dagelijks mee bezig? Wat vindt je partner er van? En het voornaamste, wil je vastzitten aan een lening voor deze ene behandeling?

Mocht je de stap zetten een borstoperatie te ondergaan, denk dan aan de financiële kant van je idee. Wij helpen je een eindje op weg.

Wanneer wordt een borstvergroting vergoed?
De eerste vraag die je op je bordje krijgt bij het vergroten van je borsten is: Is het een lichamelijke of emotionele kwestie? In beide gevallen zijn er maar enkele opties waarbij je zekerheid hebt van een kostenvrije behandeling. Als je hierop antwoordt dat je ze dan gewoon mooier vindt, kun je niet rekenen op een vergoeding of aftrekpost. Op zich vrij logisch, toch? Naast dat verzekeraars er niet happig op zijn en het wettelijk niet anders is, zijn er natuurlijk ook mensen die enige voorrang verdienen. Zoals het hebben van maar één borst door borstkanker, vrouwen met borsten die een cupmaat van elkaar verschillen en vrouwen die altijd jongensborsten hebben gehad en hiermee psychisch in de clinch liggen of zich hierdoor niet volwaardig vrouw voelen. Als er dus geen sprake is van een puur cosmetische reden zoals ‘ik vind het mooi’, of ‘ik wil de grootste van de wereld’ (zie: Big Boobs), dan kun je aankloppen bij een verzekeraar die je behandeling dan geheel of gedeeltelijk vergoedt (naarmate de ernstigheid van je behandeling).

Zijn de behandelingskosten aftrekbaar van de belasting? Ga dan zo te werk:
1.Bewaar de rekening.
2.Vraag een verklaring aan de chirurg waarin de medische noodzaak voor de behandeling staat beschreven.
3.Bij de aftrekpost; buitengewone lasten, waar je je borstvergroting kunt opvoeren, hoort eerst een aftrekdrempel overschreden te worden. Dus pas als je uitgaven in deze post boven de drempel uitkomen, kun je weer kosten aftrekken. Als je dus geen andere aftrekposten hebt dan de behandeling zelf, is het maar mogelijk een gedeelte af te trekken van de belasting.

Nog enkele tips bij het invullen van het belastingformulier:
1.Betaal je de rekening gespreid? Doe dit zoveel mogelijk in één jaar. Anders kun je de kosten elkaar opnieuw opvoeren in de post en wordt de drempel dus minder snel overschreden. Wat weer betekent dat je minder geld terug krijgt.
2.Wil je maximaal gebruik maken van je belastingaftrek betaal je rekening dan door het afsluiten van een lening. Deze lening kun je in één keer aftrekken van de belasting, maar over meerdere jaren betalen (aflossen van de lening).
3.Bewaar alle nota’s, afrekeningen en communicatie met je arts.
4.Probeer alle aftrekbare ziektekosten in een jaar bij elkaar in de post te zetten zodat je maximaal gebruik kunt maken van je belastingaftrek

Wat doe je als je verzekering het niet vergoedt?
Er zijn meerdere mogelijkheden om je borstvergroting te kunnen betalen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij je kliniek zelf een lening kunt afsluiten? De klinieken brengen helaas geen goedkopere tarieven in rekening. Vraag daarom altijd om duidelijkheid over de voorwaarden en vergelijk deze met andere financieringsinstellingen. Je kunt zelf ook op zoek gaan naar een financiële instelling waar je een voordelige lening kunt afsluiten. Let hierbij wel even op de hoogte van de rente en of boetevrij extra aflossen mogelijk is. Een voordeel van een persoonlijke lening ten opzichte van gespreid betalen is dat je de kosten in één jaar kunt aftrekken van de belasting. Ook kun je er aan denken je hypotheek te verhogen, deze heeft immers vaak de laagste rente. Je zou natuurlijk ook de mogelijkheid een lening bij familie of vrienden te nemen kunnen overwegen.

Bron: http://www.makemyday.org/borstvergroting