Britse campagne Project Bush brengt schaamhaar in beeld

geroosterde venkel

Britse vrouwen staan in de rij om hun schaamhaar te laten fotograferen. Het gaat om een project van reclamebureau Mother Advertising Limited. Het bureau is Project Bush begonnen om schaamhaar uit het verdomhoekje te halen.

Er moet een discussie op gang komen over wat vrouwen met hun schaamhaar doen. Volgens het reclamebureau staan veel vrouwen onder druk om hun bos weg te scheren of om hun schaamstreek te laten waxen. Dat komt door de pornocultuur waarin we leven, vinden de bedenkers van Project Bush.

Een van de vrouwen die zich liet fotograferen is Gail Parminter, creatieveling van een reclamebureau dat zich speciaal op vrouwen richt. In Daily Telegraph vertelt ze over haar shoot. Dat ze is uitgekozen is al merkwaardig, want Parminter waxt haar onderlijf. “Dat is toch frisser, en de sex is beter. Vooral orale sex”, zegt ze.

Taboe
Project Bush zal de gewoonte van Parminter om te waxen niet veranderen. Ze vindt het wel een goed idee dat er aandacht wordt besteed aan de vagina en de manier waarop ermee wordt omgegaan. “Want dat is nog steeds het grote taboe”, zegt de reclamevrouw.

Intussen groeit de verzameling met foto’s. De bedoeling is om er een expositie van te maken, zodat vrouwen van elkaar kunnen zien en leren wat je met de schaamstreek kan doen.

Bron: BuzzO