Een feministische datingapp? Bij Bumble maken vrouwen de eerste move

bumble

“Alles wat we doen bij Bumble is gebaseerd op female empowerment. We willen vrouwen inspireren en aanmoedigen om op alle vlakken in hun leven de eerste stap te zetten,” aldus Whitney Wolfe, CEO van de datingapp Bumble. Een feministische datingapp dus? Welkom in 2017.

Whitney Wolfe is misschien zelf wel het beste voorbeeld van ‘zoete wraak’. Ze was oorspronkelijk een van de oprichters van Tinder, maar verliet het bedrijf nadat ze hen had aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De zaak werd geschikt en Whitney begon Bumble, een vrouwvriendelijke dating app die vrouwen meer controle geeft over hun eigen dateleven.

Bij Bumble zetten vrouwen namelijk altijd de eerste stap. En dat is revolutionair op het gebied van daten, volgens Whitney. “We zijn er heilig van overtuigd dat hierdoor het speelveld van daten meer in balans is. Als vrouw krijg je van jongs af aan geleerd te blijven zitten en wachten op je droomman. Je prins op het witte paard die je komt redden uit je angst of wanhoop. Maar dat is een zeer achterhaalde, seksistische manier van denken en die willen we met Bumble veranderen.” Met succes, want zowel vrouwelijke als mannelijke gebruikers reageren positief. Vrouwen voelen zekerder door het zetten van de eerste stap en mannen zijn positief verrast.

Bumble herinnert vrouwen eraan dat ze evenveel macht hebben in een relatie als mannen. Het gaat niet om veroveren of veroverd te worden, het gaat erom dat je niet hoeft te wachten totdat iemand jou kiest.

Durf jij het aan?

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

A post shared by VIVA (@viva_nl) on

Bron: Elite Daily | beeld: iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.