Chocoladedip met seizoensfruit

geroosterde venkel

Chocolade geeft mij meteen een feeststemming. Weinig (betaalbare) andere ingrediënten brengen mij in die sfeer.

Je witte snee met roomboter en verse aardbeien verandert bij toverslag in een slagroomtaart als je er wat chocolade boven raspt. Je ‘gewone’ ijs verandert in een coupe d’amour door er met wat room gesmolten chocolade over te schenken. En een espresso met een blokje extra noir is ultieme genieten.

Nu is het lente… en zou die chocolade even zijn beurt voorbij moeten laten gaan aan al dat heerlijke seizoensfruit. No way! 1+1=3 en dus gaan we chocoladedippen!

Smelt in een vuurvast schaaltje chocolade naar keuze (ca. 200 gram) met een beetje slagroom au-bain-marie of in de magnetron. Zet het schaaltje op een theelicht en zet rondom bakjes met seizoensfruit zoals die heerlijke aardbeien die er nu al zijn. Banaan, druiven en framboos kan natuurlijk ook. Geef er ook een (fondue)vork bij, dat is vaak handig om te dippen. De aardbeien houd je tijdens het dippen gewoon aan het kroontje vast.

Dip ze!