Quarantaine and chill: ‘over 9 maanden een heuse corona-babyboom’

corona babyboom

Nu ons standaard dagelijkse leven compleet op z’n gat ligt, we bijna geen verplichtingen meer hebben en we door de corona-crisis allemaal aan huis gekluisterd zijn, hebben we meer tijd voor elkaar. En dat betekent ook: lekker veel seks. Over negen maanden zou er zomaar eens sprake kunnen zijn van een heuse babyboom.

Netfix and Chill move over, want Quarantaine and Chill is een ding geworden nu we allemaal gezellig thuis zitten. Als we niets te doen hebben, waarom zouden we dan niet gewoon uit verveling baby’s gaan maken? Op social media ziet men de gein er wel van in en worden er geniale varianten bedacht op de toekomstige namen voor de baby’s van ‘Generatie C’.

LEES OOK:
I’m bringing sexy back: zo geef je je seksdrive een boost

Coronials vs quarantieners

Hoewel de desinfecterende handgel overal uitverkocht is, lijken er nog steeds genoeg condooms in de schappen te liggen, grapt iemand op social media. De baby’s die over negen maanden geboren zullen worden, krijgen de meest creatieve namen. Zo zullen ze bijvoorbeeld voortaan door het leven gaan als ‘coronials’ en zullen we over tien jaar puberende ‘quarantieners’ opvoeden.

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Credible Hulk (@_credible_hulk_) op

Babyboom

In crisistijden zoals deze kiezen we er voor om eens extra vaak op elkaar te kruipen. Als we terug in de tijd gaan zagen we dat eerder ook al eens gebeuren. Ten tijde van heftige orkanen zoeken mensen massaal de warmte en steun bij elkaar. Ook tijdens de welbekende grote stroomstoring in Amerika in 1965. Destijds zaten 30 miljoen mensen meer dan twaalf uur in het donker, wat resulteerde in een gevoel van saamhorigheid. Er werden massaal kaarsjes uitgedeeld en aangestoken en reizigers kropen bij elkaar in Grand Central Station om daar te overnachten. Negen maanden later schreef de New York Times over een heuse babyboom in New York, als een gevolg van de ‘gezellige’ stroomuitval.

Meer echtscheidingen

Maar het gezellige samenzijn kan helaas ook negatieve gevolgen met zich meebrengen. Een aantal weken op elkaars lip zitten kan ook zorgen voor een stortvloed aan aanvragen voor echtscheidingen. Het veroorzaakt ruzies of je komt er ineens achter dat je je partner eigenlijk helemaal niet meer zo leuk vindt. In het epicentrum van Corona, de Chinese stad Wuhan, zouden de quarantaine-maatregelen al 88 paren het huwelijk gekost hebben, nadat zij na een complete lock-down de stad weer mochten verlaten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: Instagram, iStock