Cougar love: Hij is 23, zij is 56

geroosterde venkel

James (23) zocht een rijpere vrouw en vond Marjoke, die met haar 56 jaar nog ouder is dan zijn moeder. Vrouwonline interviewde twee ‘cougars’ en hun man. Ze doen mee aan het tv-programma Cougar Love.

James (23) en Marjoke (56):

‘Als je mij wilt kussen, dan mag dat hoor’, zei James (23). En toen, die avond, dat moment, besefte Marjoke (56): dit is verliefdheid. En nee, James was niet op zoek naar een meisje met zo’n jonge geest, een meisje dat nog zoekende is. “Ik houd van vrouwen met levenservaring”, zegt James. “En dat wist ik eigenlijk al voordat Marjoke leerde kennen.”

Boos
Zijn omgeving – hij komt van de Bahama’s – had er niet veel moeite mee dat hij met een oudere vrouw was, maar Marjoke kreeg wel kritiek van haar kinderen en haar moeder. ‘Je bent mijn moeder niet meer’, ‘je spoort niet’, ‘je zit in een midlife-crisis’, ze heeft het allemaal gehoord.

“Mijn moeder zag James meer als een kleinzoon dan als mijn man.” Maar ze heeft geen moment gedacht: ik verbreek de relatie omdat m’n kinderen het niets vinden. “Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, door te praten.”

‘Samen oud’
James is nooit geschrokken van Marjokes leeftijd. “Ik heb er nooit bij stilgestaan dat zij ouder is dan mijn moeder. Het maakt me ook niet uit. Joke is prachtig – die benen, haar stem, haar glimlach, wauw.”

Over de toekomst – samen ‘oud’ worden – denkt James niet graag na. “Ik heb wel eens gezegd: als jij er niet meer bent, wil ik er ook niet meer zijn.”

Marjoke: “Stel, ik word 88 en ik zit in een rolstoel. Als ik James niet meer kan geven wat hij nodig heeft of ik word dement, dan hoop ik dat hij voor me blijft zorgen, maar ook een tweede liefde ontmoet. Dat kan ik dan wel accepteren.”

Anita (47) en Jeroen (34)

Jeroen grapt wel eens tegen Anita: straks moet ik jou in een rolstoel voortduwen. Toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten op een feest, zei Anita meteen: ‘Je bent wel minimaal 38, hè, anders kan het echt niet.’

Anita: “Ik heb me erin vastgebeten en niet meer losgelaten: ik wist meteen dat hij het was.” Jeroen had nog wel zijn twijfels. “Maar toen dacht ik: als het goed zit, en als er een klik is, dan laat ik die dertien jaar leeftijdsverschil de liefde niet in de weg zitten. Mijn vrienden hebben er ook geen moment moeite mee gehad, eigenlijk.”

‘Goed gedaan!’
En nu zijn ze al meer dan een jaar samen. “In de familie van Jeroen ben ik met open armen ontvangen. En ik zit precies tussen hem en zijn moeder in”, zegt Anita. “En mijn vrienden en familie zeiden: ‘Goed gedaan!’ Mijn moeder was helemaal trots op me.”

Bovendien ziet lang niet iedereen het leeftijdsverschil. Jeroen: “Zaterdag waren we in de stad en toen werd Anita 42 geschat en ik 38.” Anita: “Kijk, dát  vind ik dan weer leuk.”

Cougar Love is vanaf vandaag elke donderdag om 22:00 uur te zien op TLC.