Cougars

geroosterde venkel

Het lijkt wel een trend: sinds Demi Moore en Madonna aan het daten zijn geslagen met (veel) jongere mannen, lijken meer vrouwen dit te doen. Ook onze eigen Linda de Mol, Irene van de Laar en Patricia Paay zijn niet vies van een jong welpje. Mannen zelf hebben er ook geen problemen mee: zeker een derde van de mannen ziet een serieuze relatie met een oudere vrouw wel zitten.

Cougars & toyboys
De letterlijke vertaling van cougar is poema. Oudere vrouwen die daten met jongere mannen worden zo genoemd, omdat als roofdieren jagen op hun veel jongere prooi. Deze jonge malse hapjes zijn mannen die ook wel cubs (welpjes) of toyboys genoemd worden.

Onafhankelijk
Cougars zijn vrouwen tussen de 35 en 65 jaar. Ze hebben een succesvolle carrière, ze zijn onafhankelijk en zitten goed in hun vel. Hun scharrel is vaak rond de 25 jaar en zou in sommige gevallen zelfs hun zoon kunnen zijn. Sex and the City’s Samantha Jones is zo’n ideale cougar: succesvolle carrière als PR-manager, zelfverzekerd, onafhankelijk én een relatie met de veel jongere Jerrod Smith.

Veel seks
Cougars kiezen vaak voor een jong blaadje, omdat deze knap (nog niet verrimpeld) zijn en een lekker lichaam hebben (dus geen bierbuik). Bovendien zijn jongere mannen veel moderner, waardoor ze de vrouwen jong van geest houden. Ook de seks is goed: er is veel fysieke aantrekkingskracht en de bedprestaties van de toyboys zijn onvermoeibaar. Daarnaast zijn zij flexibel in de omgang, wat natuurlijk erg handig is voor een drukbezette carrièrevrouw.

Zelfverzekerd
Cubs kiezen voor oudere dames, omdat zij veel seksuele ervaring hebben. Ze hebben geen gêne of remmingen in bed en zijn erg zelfverzekerd, wat hen erg sexy maakt. Ook zien de oudere vrouwen er verzorgd en aantrekkelijk uit. De jonge mannen vinden het fijn dat de vrouwen een zelfstandig leven leiden en een eigen carrière hebben, want een onafhankelijke vrouw is erg fijn (zeker als je haar af en toe vergeet terug te bellen).

Tja, ze zeggen niet voor niets dat je het op een oude fiets moet leren…