Croute de fromage

geroosterde venkel

Gisteren bestond K3 10-jaar. En dat betekende vanaf een uurtje of 11 K3 op tv: de musical, liedjes en weet ik niet wat allemaal. Erg? Helemaal niet, integendeel zelfs! De kids voor de tv gaf mij even tijd om door het nieuwste boek van Manuela Darling te bladeren. Na Herfst in Piemonte en Onder de olijfboom is er nu weer zo’n mooi en vast ook lekker boek voor de winter: Winter in de Alpen, heerlijk eten bij het haardvuur. Weer een prachtig boek, mooie verhalen en heerlijke recepten van een unieke Italiaanse kookgodin. Van Züricher Geschnetzeltes tot papardelle met eendenragout en Zitronen Rum Punch. Leuk: de kaasreportage met recepten.

Croute de fromage

Dit is een deftige versie van de tosti. Geef het als snack of als bijgerecht bij soep.

Gruyère of een andere lekkere kaas
droge witte wijn
zuurdesembrood
versgemalen zwarte peper of chiliolie

Rasp wat kaas en meng er de witte wijn door. Rooster een paar sneden brood en verdeel het kaasmengsel erover. Bak de kaas onder de grill goudbruin. Maal er wat peper overheen of besprenkel met chiliolie.

Winter in de Alpen, Manuela Darling-Gansser
Uitgeverij Tirion, € 32,50
ISBN 978 90 4391 147 4