Date-ideeën voor als het veel te warm is om iets te doen

Met een lente die al behoorlijk wat warme dagen in zich heeft, belooft het hopelijk een zwoele zomer te worden, perfect voor een flinke dosis romantiek. Maar wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Met een plofkop, zwetend als een rund op een terras zitten is niet wat je wilt. Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date. De sleutelwoorden: verkoeling, buitenlucht en hydrateren tot je een ons weegt.

 1. Picknicken
  Kies een schaduwrijk plekje in het park, zorg voor wat ijspacks en wat te snacken en je hebt de ideale plek om een beetje te hangen. Want in iets actievers dan dat heb je waarschijnlijk geen zin. En als de zon zakt en het gaat schemeren is het ook nog eens hartstikke idyllisch.
 2. Bootje varen
  Heb je zin in iets actiefs, maar niet iets waarbij je zelf moet bewegen? Kijk dan of je een bootje kunt huren of van iemand kunt lenen. Op het water is het altijd wat koeler en doordat je vaart, heb je een natuurlijk briesje. Lonkt het water? Dan kun je er ook samen inspringen, wat je date naar een level 2.0 brengt.
 3. IJsje?
  Is het een eerste date en heb je nog geen idee of het tussen jullie gaat klikken? Ga dan samen een ijsje eten. Het heeft iets romantisch, maar als je bij het handenschudden al doorhebt dat dit ‘m niet gaat worden, is een ijsje ook zó op.
 4. Openluchtbioscoop
  De bioscoop is het perfecte excuus om een paar uurtjes in de airco door te brengen, maar we hebben nog een betere optie voor je. In de zomer zijn er een heleboel plekken waar je buiten een filmpje mee kunt pakken, als de zon eenmaal gezakt is. Zo kun je bij Pllek in Amsterdam van juni t/m september buiten een filmpje kijken, mits het mooi weer is. Of het doorgaat kun je op deze Facebookpagina zien.
Bron: Cosmpolitan | Beeld: iStock

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.