Daten? Laat deze slechte gewoonten achterwege

daten

Het barst van de singles die aan het daten zijn. Ben jij er een van? Stap vanaf nu dan niet meer in een van deze valkuilen.

Dronken sms’en/whatsappen

Het lijkt misschien een goed idee om je ex of die vent waar je een paar dates mee had te appen als je dronken thuis komt na een avondje dansen, maar de kans is aanwezig dat dit uiteindelijk alleen maar voor een extra dikke kater zorgt de volgende ochtend. Leg die telefoon maar snel weg.

Een afwachtende houding

Wat als jij de eerste stap had gezet? Hadden jullie dan gepraat? Was het dan wel van daten gekomen? Neem het initiatief. Get out of your comfort zone. Vind je iemand aanspreken echt te eng? Een klein lachje of duidelijk oogcontact maken, kan al genoeg zijn.

Daten om het daten

Je vindt ‘m eigenlijk niet zo leuk, maar het is beter dan niets, toch? Helaas zo werkt het niet. In plaats van je tijd besteden aan iemand waarvan je weet dat je vlinders er niet van gaan vliegen, kun je beter in jezelf investeren. Of in dingen waar je wel energie van krijgt. Is het niet je type? Stop dan met typen…

De man die geen interesse heeft

Jij vindt hem leuk, hij jou niet. Vrouw, houd jezelf niet voor de gek. Eenrichtingsverkeer is frustrerend en niet sexy. Je weet het maar wil het niet toegeven, waarom? Tijd besteden aan iemand die niet bij je wil zijn, is niet goed voor je. Daarnaast loop je de kans dat je Mister Much Better nu misloopt omdat je druk bent, of probeert te daten, met een kerel die jou niet ziet zitten.

Focussen op het negatieve

Zijn lelijke schoenen. Die terugtrekkende haargrens. Een onhandig grapje. Perfect bestaat niet dus kijk tijdens het daten naar de dingen die je wel leuk vindt. En als zijn kledingstijl wat werk nodig heeft, ga je de volgende keer gewoon mee shoppen.

Alles analyseren

De relatie met zijn exen. Wie zijn vrienden zijn. De inrichting van zijn huis (niet jouw smaak). De band met zijn moeder. Go with the flow. Natuurlijk heb je in de liefde ook je hoofd nodig maar in het begin gaat het wel vooral om voelen wat de ander met je doet. Het is zonde om dingen stuk te denken voordat je überhaupt hebt ervaren of die persoon jou op een bijzondere manier weet te raken.

Vasthouden aan lichtpuntjes

Het daten was zo leuk in het begin maar nu is er toch iets veranderd. Als het anders voelt, heeft je buikgevoel het vaak juist. Twijfel niet aan jezelf. Vrouwen hebben de neiging dingen goed te gaan praten voor de ander: hij is druk of hij is moe, over een tijdje wordt het vast weer zoals eerst. Houd jezelf niet voor de gek. Ga het gesprek aan. Voelt het nog steeds off? Laat het dan voor wat het is.

Beeld: iStock