Daten met een vijftigplusser

Bijna iedere jonge vrouw die geen relatie heeft met een veel oudere man gruwelt van het idee een kerel van 60 te daten. Lonneke Kok had zo’n relatie, zij vond het juist geweldig.

Lonneke ontmoette hem op haar werk, hij was de stagebegeleider van het tijdschrift waar ze werkte. De eerste jaren dat ze hem kende, kon ze zich niet voorstellen dat ze een man van vijftigplus meer dan ‘zomaar aantrekkelijk’ kon vinden. Toch gebeurde dat. Toen ze een relatie kregen was zij 26, hij 57.

In viva 30 staat het hele interview met Lonneke. Ze beschrijft er de reacties die ze in de zes jaar dat ze iets met hem had te horen kreeg. Psychologie van de koude grond. Dat ze haar jeugd waarschijnlijk nooit was ontstegen en nog op zoek was naar een vaderfiguur. Of dat ze juist op zoek was naar een nieuwe vader.

Het vooroordeel dat ze ook héél vaak te horen kreeg, was dat hij waarschijnlijk wel loaded zou zijn. En de seks met zo’n oude man, dat kon toch ook niet veel soeps meer zijn. Maar volgens Lonneke was dat juist het tegenovergestelde. Haar oude man ‘kon pleasen als ze beste’.

Ze vertelt ook over dingen die haar man niet kende, zoals Hyves, 50 cent en KFC. Dat lijkt me zo raar, dat je je leven deelt met iemand die in een andere tijd is opgegroeid en die dingen die voor jou heel normaal zijn niet kent. Zit je dan wel op één lijn? Of is het in een goede relatie niet nodig om álles met elkaar te delen en is de liefde genoeg?

Vind jij leeftijd een probleem in een relatie?

CC foto: Zitona