Daten, snap jij het nog?

Daten

De wereld barst uit zijn voegen van de singles. De meesten daten. Of nou ja, zien iemand. Of hebben sex. Of een soort mix van het voorgaande. Drie van de meest verwarrende dingen waar singles van nu tegenaan lopen.

Daten, scharrels, friends with benefits: alles lijkt door elkaar te lopen. Apps als Tinder maken vrijblijvend contact alleen maar makkelijker. ‘We hebben het gewoon leuk samen’, wat betekent dat eigenlijk?

Is het een date of iets anders?

Vroeger nam een man je mee op date. Uit eten, filmpje, wandeling in het avondlicht, hij zette je weer netjes thuis af en soms volgde er een zoen. Dat was een date. Nu noemen we het minder snel een date. Je ziet elkaar zonder dat je weet hoe de ander het echt ziet. Vrouwen vragen mannen mee uit. Heb je zin om af te spreken?, is ontzettend vrijblijvend. Is het een date-date, zo van ik wil je leren kennen en misschien krijgen we ooit een relatie? Of is het een afspraak met de hoop aan het einde van de avond naakt naast je in bed te liggen? Nog voor de eerste date vragen of iemand serieus met je is, maakt de boel onnodig zwaar. Het enige wat je kunt doen: op ‘date’ gaan, geen dingen doen waar je spijt van krijgt en hopen dat je op dezelfde pagina blijkt te zitten.

Daten, just sex of friends with benefits?

Goed, je ziet elkaar regelmatig, het is gezellig, je hebt sex maar wat zijn jullie eigenlijk aan het doen? Gaat het ergens heen of is dit een tijdelijk dingetje? Omgangsvormen in het datingcircuit zijn vager dan ooit. En niemand snapt wat de exacte definities zijn dus we houden deze vaagheid lekker in stand met zijn allen. Op zich is dit allemaal prima als jullie allebei niet de behoefte hebben de boel te labelen. Het wordt lastig als jij iemand leuk vindt maar de ander jou geen echte duidelijkheid geeft. Je wil niet gaan claimen want dat is niet sexy maar tegelijkertijd wil je weten wat jullie aan het doen zijn.

Zijn we nog wel eerlijk?

Dat de grenzen onduidelijk zijn, maakt het makkelijker om zelf ook mee te gaan in die wazigheid. Waarom helemaal eerlijk zijn als je kan blijven snoepen van de goodies, lijken sommige mannen –en vrouwen- te denken? Zolang er niemand langs komt die je nog leuker vindt, kun je net zo goed aan blijven rommelen met dit projectje, toch? Hmmm, maybe not. Puntje bij paaltje is het wel zo eerlijk om straight forward te zijn als je het idee hebt dat jij en je ‘ik weet niet wat we aan het doen zijn maar we doen het alsnog’-partner er niet hetzelfde in staan. Stel dat jij degene bent die op zoek is naar meer vastigheid, spreek het dan uit. Doodeng, maar just do it. Als hij iets anders wil dan jij kun je het maar beter weten, toch?

Beeld: 123RF