Daten: wel of niet meteen terugbellen?

geroosterde venkel

‘Niet te veel smsen’ of ‘niet te snel antwoorden’ zijn zinnen die je vast weleens hebt gehoord als het op je liefdesleven aankomt. Je bent verliefd op die leuke man en je wil dat hij dat weet. Wat is er dan mis aan een beetje TLC via de telefoon? Helemaal niets! Tenzij je een stalker bent.

Toch zijn er wel een aantal richtlijnen – geen regels! – die je telefoongebruik tijdens het daten in goede banen kunnen leiden.

24 uur
Als je jouw telefoonnummer aan iemand hebt geven en die persoon belt je binnen 24 uur, dan is het netjes om binnen 24 uur terug te bellen. Een aantal dagen wachten voordat je wat van jezelf laat horen, kan de opbloeiende liefde alleen maar schade toebrengen. Zelfs als je druk bent, bel je even terug. Geef aan dat je later die week wat meer tijd hebt. Iemand te lang niets laten horen is onbeleefd. Bovendien voorkom je zo dat zijn of haar interesse in je afneemt.

Als de ander te lang wacht, wordt er waarschijnlijk een spelletje met je gespeeld óf he’s just not that into you.

Snelle Jelle
Als iemand interesse toont door jou te bellen, is het niet wanhopig om meteen terug te bellen. Laat je niet misleiden door wat anderen zeggen. Het zal aantonen dat je manieren hebt, dat je aandacht hebt voor detail en dat je respect hebt voor de ander. Bovendien weet je crush zo dat je echt geïnteresseerd bent. Dit wakkert het vuur alleen maar meer aan.

Liefde laat zich niet dwingen
Sommige mensen denken dat er strategieën zijn waardoor iemand je leuk gaat vinden. Als je dat nodig vindt, zegt dat meestal genoeg over de relatie die je met iemand probeert op te bouwen. Echte liefde laat zich niet leiden door regels; dat gaat allemaal vanzelf. Probeer gevoelens wel gewoon tijdens je dates uit te spreken, dit is een stuk spannender.

Sexting
Een spannend sms’je versturen kan, maar duik niet in de wondere wereld van sexting voordat je met elkaar naar bed bent geweest. Het kan namelijk zo zijn dat jullie te hoge verwachtingen creëren door met elkaar te sexten. Uiteindelijk kan het dan alleen maar tegenvallen.

Bron: yourtango.com