Datingsiteshorrors waar we klaar mee zijn

dating

Sinds de komst van datingssites is het een stuk makkelijker om een leuke vent te ontmoeten. Maar in datingsitewereld is niet alles altijd rozengeur en maneschijn. Drie horrors die daten op het wereldwijde web met zich meebrengen.

  • Hoor ik dat goed?!
    Na tientallen berichtjes over en weer komt de volgende stap: het telefoongesprek. Je neemt op en denkt meteen: ‘Hoor ik dat goed?!’ Want die stem, en die manier van praten past totáál niet bij wat je had verwacht!
  • Wat?! Is dát hem?
    Het is zover. Je gaat je internetdate voor het eerst ontmoeten. Als hij het restaurant binnen stapt, weet je het meteen. Zijn manier van lopen en zijn uitstraling zijn totáál niet wat je had verwacht. Hoe kom je hier zo snel mogelijk weg?!
  • Wil je m’n kamer zien?
    Na een geslaagde date ga je mee naar zijn huis. Eenmaal binnen valt het paarse behang en de versleten bank je meteen op. Overduidelijk dat hij de interieurfoto’s die hij je eerder stuurde uit een IKEA-boekje heeft gehaald.

 

Er is een oplossing!

Goed nieuws: er is een nieuwe app die deze horrors kan verkleinen: Glimps. Glimps gelooft dat échte verliefdheid alleen ontstaat bij non-verbale communicatie en daarom introduceren zij online dating door middel van filmpjes.

Hoe werkt Glimps precies?

Stap 1. Download de gratis app in de iTunes Store of de Google Play Store en meld je aan.
Stap 2. Schrijf een ultrakort tekstje (max. 75 tekens) over jezelf.
Stap 3. Maak een moving glimps. In minimaal 10 en maximaal 40 seconden neem jij iemand door jouw dag: ‘Een dag met…’.
Stap 4. Je moving glimps wordt gescreend vóórdat die door anderen kan worden bekeken.
Stap 5. Na de screening staat je korte filmpje in de app en kan je de moving glimps van anderen bekijken.
Stap 6. Match gevonden? Maak dan met hem of haar contact en kom erachter waar het schip strandt… 😉

Getest

Tijdens een glimps video dating bootcamp hebben een aantal singles van hettestpanel.nl de app uitgeprobeerd. Samen met een professioneel team hebben ze hun eigen profielfilmpje gemaakt in een setting die bij hen past. Uiteraard vroegen wij wat ze van de app vonden.

Pascale (42): “Het is leuk om via een filmpje te laten zien waar je interesses liggen.”

Branda (54): “Op de filmpjes van Glimps hoor je de stem, zie je de uitdrukking op iemands gezicht en kom je achter de houding van een persoon. Dat is fijn.”

Jolanda (40): “De manier waarop iemand beweegt en praat kan veel zeggen over een persoon. Daar kom je door Glimps al snel achter.”

Irma (31): “Ik geef Glimps een dikke 8 en zal het zeker aanbevelen aan anderen. Vooral aan mannen, dan kan ik met hen glimpsen.”

Wil je op de hoogte blijven over de nieuwe app? Kijk dan op glimps.dating, volg Glimps op Facebook of download nu de app.

Let op: de app werkt op iOS 8.3 of nieuwer en Android en is te downloaden via de App Store en de Google Play Store. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch. Deze app is geoptimaliseerd voor iPhone 5. Of Android vereist 4.0.3 en hoger.

Beeld: iStock