Datingtip voor in de zomer

geroosterde venkel

In oude films uit de jaren ’60 was het een populair fenomeen: de drive-in bioscoop. De ultieme date voor jou en je lover. Al is in de auto naast elkaar zitten met een stuur en pook niet erg comfortabel. Veel fijner is het om tegen elkaar aan te zitten op het gras zodat je jouw date stevig vast kunt pakken bij treurige filmmomenten. In Nederland zijn deze zomer op verschillende plekken openluchtbioscopen zodat jij en je lover onder de sterrenhemel kunnen genieten van mooie films.

Pluk de Nacht Openlucht Filmfestival
Het Pluk de Nacht Openlucht Filmfestival in Amsterdam toont van 4 t/m 13 augustus 2011 mooie internationale films die in een gewone bioscoop niet draaien. Er heerst op dit festival een ongedwongen, ontspannen sfeertje. Naast de film zijn er ook kampvuurtjes, kunstprojecten, feestelijke experimenten en strandstoelen. Voor meer informatie Pluk de Nacht.

West Beach Filmfestival 2011
Het West Beach Filmfestival wordt op een unieke locatie georganiseerd: aan het water! Bij het Sloterparkbad in Amsterdam wordt worden in de maand september zowel klassieke films als recente films getoond. Voor meer informatie West Beach Filmfestival.

Openlucht filmfestival Apeldoorn
In Apeldoorn, vlakbij de Apenheul, wordt een groots filmfestival georganiseerd met het grootste buitenfilmdoek van Europa! Het festival duurt van 19 augustus t/m 27 augustus en is een bijzondere combinatie van natuur, live muziek en film. Er worden toppers getoond als The King’s Speech, Water for Elephants en Inception. Voor meer informatie Openlucht Filmfestival Apeldoorn.

Nijmeegse Vierdaagse Filmfestival
Tijdens de Vierdaagse (16 t/m 27 juli) worden in de open lucht luchtige muziekfilms op het Zomerscherm getoond. Er zullen alleen maar zwoele films te zien zijn op het filmfestival. De Vierdaagsefeesten zijn sowieso een tip voor een leuke date. Voor meer informatie Nijmeegse Vierdaagse Filmfestival.

Buitenfilms in Eindhoven
Op elke dinsdag en vrijdag worden recente topfilms in de buitenlucht bij Plaza Futura in Eindhoven getoond. Buitenfilms kun je hier zien van 2 juli t/m 27 augustus Voor meer informatie Plaza Futura.

Zomerfilms in Tilburg
Op elke donderdag en zaterdag van 14 tot en met 1 september worden er mooie films getoond in de binnentuin van theater de NWE Vorst. Donderdag staat in het teken van cult, zaterdag van filmhuis. Voorafgaand aan de film kun je bij het theater barbecueën en als de film begint, liggen er genoeg kleden klaar om comfortabel op het gras te liggen. Voor meer informatie De NWE Vorst.