De 5 meest sexy Caribische stranden

geroosterde venkel

Peter Island, Britse Maagdeneilanden

Het plaatje wordt werkelijkheid: Gouden stranden, overhangende palmbomen, een turkooizen zee, kortom: Caribische perfectie vind je hier! Dit mini-eilandje, slechts 12 km. lang en nog net geen km. breed is één en al postkaart.

Wat betreft het verblijf: helaas heb je hier geen andere keuze dan je onder te dompelen in de pure luxe van het ene resort. Misschien niet zo heel dramatisch, want naar wens wordt er bijvoorbeeld een complete 5-sterren picknick voor je klaargezet op het Caribische zand.

Vanzelfsprekend hangt er dus wel een ditto prijskaartje aan! Maar daar staat dan tegenover dat je zoveel privacy hebt, dat je denkt dat je het hele eiland voor jezelf alleen hebt.

Valt hier nog wat te versieren? Nou, nee. Dit eiland leent zich perfect voor romantische stelletjes met wat extra eurootjes in de zakken van hun designerjeans. Dus als je zin hebt in romantiek, moet je echt je eigen lover meenemen.

Meest sexy strand
Het meest sexy strand ligt direct voor het grote luxe resort waar je terecht komt op dit eilandje: Deadman’s Bay. Klinkt niet direct sexy, maar, nogmaals, dit is de postkaart die tot leven is gekomen: Een baai in hoefijzervorm, één en al gouden strand, palmbomen, enz. én uitzicht op Tortola, wederom een Caribisch paradijs.

Meer weten?
Kijk op peterisland.com

Providencia

Ben je wel avontuurlijk ingesteld? En geen luxepoppetje? Dan is Providencia echt iets voor jou. Providencia is één van de vele Caribische eilandjes voor de oostkust van Nicaragua, maar het hoort bij Colombia. Zoals de meeste Caribische eilandjes vind je hier een typische cultuurmix: Afro-Caribisch met een Zuidamerikaans tintje. Providencia is een back-to-basic paradijs, waar je kunt genieten van reggae en salsa, het bier goedkoper is dan water en waar je verder niks anders kunt doen dan dobberen in de warme, rustige, blauwe Caribische Zee. O, en niet te vergeten: supergoedkoop verse kreeft eten!

Tip: Als je toch in de buurt bent, neem dan eens een kijkje op de Nicaraguaanse Mais Eilanden. Net zo avontuurlijk en paradijselijk als Providencia, maar toch weer net een beetje anders!

Valt er nog wat te versieren? Niet echt. Het is eiland is niet bepaald druk bevolkt én er komen maar weinig toeristen. Neem voor wat romantiek dus je eigen lover mee!

Meest sexy strand
Aangezien het eiland zelf maar 5 km lang en 4 km breed is, heb je niet zo heel veel keuze. Maar Playa Manzanillo is toch wel het mooiste stukje op het eiland. Ook weer een stukje Bounty-reclame in het echt.

Meer weten?
Kijk op latinguides.com

Loreto, Mexico

Wie bij Mexico aan Cancún, dronken, losgeslagen én  voortvluchtige Amerikanen en oversized sombreros denkt, mist toch heel wat. Bijvoorbeeld Baja’s Loreto. Hier vind je de schoonheid en de mystiek van Mexico in z’n volle glorie.

Valt er wat te versieren? Ja, ook al is het geen Cancún/Costa Brava-achtige feestsfeer, kun je er wel mooie, gebronsde mannen tegen het gespierde lijf lopen!

Meest sexy strand: Oké, toegegeven, je zit hier niet aan de Caribische Zee. Maar de Zee van Cortes is minstens zo mooi, rustig en prachtig blauw. Voor het meest sexy strand zul je een eind de zee op moeten, met een (huur) boot of kayak. Daar vindt je het onbewoonde eilandje Danzante, waar je je een heerlijk middagje alleen op de wereld, maar wel op een paradijselijk eilandje, kunt voelen.

Meer weten?
Kijk op loreto.com

St. Lucia

Jamaica is uit, St. Lucia is in! Net zo groen en blauw en wit als Jamaica, maar eigenlijk gewoon veel mooier. Bovendien kun je er een hoop spannende avonturen beleven, wat betreft watersportactiviteiten ed.

Valt er wat te versieren? Tja, je hebt zon, zee, strand en een superrelaxte sfeer. Ja dus!

Meest sexy strand: Het ligt er een beetje aan wat je voorkeur heeft. Je kunt genieten van een typisch Caribisch strand, zoals Reduit, lekker druk met zonaanbidders, of je kunt meer actief op het water bezig zijn in Cas-en-Bas, aan de Atlantische kust.

Meer weten?
Kijk op stlucia.org

St. Philip, Barbados

Barbados is ook helemaal hip. Je vindt hier dan ook van alles, van half uit elkaar vallende strandtenten tot chique cricketwedstrijden, en van lange zandstranden tot ruige bergtoppen. Voor elk wat wils dus! En dat terwijl het eiland ook niet echt groot is: nog geen 30 kilometer lang.

Valt er wat te versieren? Op zich wel, alleen is het zo’n typisch vakantie-eiland. Er zijn niet al te veel inwoners, en degenen die er zijn, zijn hard aan het werk, dus je moet het echt van je mede-toeristen hebben. En het is altijd even afwachten wat erbij zit.

Meest sexy strand: Wist je dat er ook roze stranden bestaan? Het is weer eens wat anders dan dat witte en gouden zand! Op St. Philip moet je echt naar Crane Beach gaan, een prachtig strand met een rozige glans en afgezet met ruige kliffen. Prachtig en inspirerend. Crane Beach ligt aan de oostkant van het eiland. Heel fijn, want (zo’n beetje) iedereen blijft aan de westkant hangen!