De beste after-sex food

Schermafbeelding 2013-03-11 om 16.23.13

Ik heb jarenlang gerookt. Ontzettend slecht, I know, maar we hebben allemaal zo onze bad habits. Om heel eerlijk te zijn waren er maar een paar sigaretjes per dag echt ‘lekker’: de allereerste van de dag (met een kop koffie), de eerste na de lunchpauze, de eerste na een uitgebreide maaltijd, en de eerste die ik opstak na de seks. Sorry, I’m just being honest.

Nee, natuurlijk rookte ik niet in bed en nee, mijn vriend rookt niet, maar vond het niet erg. En ja, ik weet hoe goor het is. Maar serieus, de eerste haal na een potje vrijen was toch wel erg prettig.

Goed nieuws: ik ben gestopt. Al ruim 2,5 maand. Dus moest er een goede vervanger komen voor de after-sex-sigaret. Drie keer raden waar je dan bij mij op uit komt. Juist, eten. Ik geef je graag drie fijne recepten, zelfs nog gespecificeerd op de tijd van de dag. Om weer aan te sterken – haha. Fingerlicking good.

Alle recepten zijn voor 2 personen. Wel zo fijn.

Na-de-ochtendsex: Eggs Benedict

– 2 eieren
– Brood (origineel een Engels muffinbroodje, in Nederland komt een geroosterde beschuitbol het dichtst in de buurt)
– Minstens 4 plakjes ham of bacon
– Hollandaisesaus (zelf maken of kopen, in crisis: neem mayo)

Toast het brood en grill/bak de bacon of hamplakken. Pocheer het ei. Dat kan op honderd-en-één manieren: zo in de pan (water met azijn en een draaikolkje maken), in speciale pocheerschaaltjes, in plastic zakjes… Vind een manier die voor jou werkt. Oefening baart kunst!

Maak de saus. Kopen kan ook, da’s veel makkelijker (kant-en-klaar of met een aanmaak-zakje), maar als je meer tijd hebt, maak hem dan zelf! Veel leuker, toch? Dat doe je zo:

– 3 eidooiers
– 10 ml witte azijn
– 60 ml witte wijn
– 75 g gesmolten boter

Pak een lage, brede sauspan. Klop de eidooiers los van elkaar en meng de azijn en wijn erdoor. Klop goed met een garde. Zet de pan dan op een laag vuurtje en blijf goed kloppen, totdat het een mooie saus wordt. Haal de pan van het vuur, voeg wat zout toe, en schenk nu al kloppende de gesmolten boter erbij. Niet alles tegelijk, maar heel langzaam, en heel belangrijk: blijf kloppen! Uiteindelijk heb je een gebonden en romige saus.

Na-de-middag-sex: Spaghetti aglio, olio e peperoncino

– 200 gram spaghetti
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– peterselie
– halve rode peper, fijngesneden
– zout

Kook de spaghetti volgens de aanwijzigingen op het pak. Zout het kookwater goed! Bak de knoflook en de peper in hete olijfolie, blus af met een beetje kookvocht van de pasta, en voeg de peterselie toe. Giet de pasta af en meng deze met de ‘saus’. Echte smulpapen raspen er nog wat Parmezaanse kaas overheen, maar da’s niet echt traditioneel gebruikelijk.

Laat-op-de-avond-sex: Gin & Tonic met jam

– 80 ml gin
– 240 ml tonic
– Sap van een citroen
– 2 el bosbessenjam
– IJsklontjes
– Bevroren bosbessen voor garnering
– Cocktailshaker

Mix de gin, jam en citroensap in een cocktailshaker met een grote hand ijsblokjes. Giet het mengsel in een glas met ijsblokjes en voeg hier de tonic aan toe, roer goed. Serveer de cocktail met de blauwe bessen en maak er dan nog precies zo een. Geniet!

CC foto: Flickr