Facebook de beste site om een partner te vinden

geroosterde venkel

Facebook is de meest populaire website voor mensen die op zoek zijn naar een afspraakje. Dat blijkt uit een recent onderzoek. Dus scroll de vriendenlijsten van jouw vrienden door op zoek naar nieuwe mannen in je leven!

Heb je een geschikte kandidaat gevonden,  benader deze dan met de volgende do’s en dont’s voor online daten:

1 Do: Op een originele manier contact leggen. Stuur een creatief berichtje of chatverzoek. Het liefst met een onverwachte vraag, zodat de ander iets heeft om op te reageren.

Don’t: Meteen met de deur in huis vallen of afgezaagde openingszinnen gebruiken als: “Ik ben mijn telefoonnummer vergeten, mag ik het jouwe lenen?”

2 Do: Een beetje hard-to-get spelen. Laten we eerlijk zijn: dat wat je niet (gelijk) kunt hebben, is des te aantrekkelijker. Voor mannen geldt dat misschien nog wel meer. Wakker het jachtinstinct van single mannen aan en wacht net een paar seconden langer voor je op een chatverzoek reageert. Stuur eerst een lief berichtje – en doe daarna weer koel en afstandelijk. Verwarring en onzekerheid zaaien, dat is het idee. Maar pas op! Speel dit spel niet te lang, want voor je het weet is hij echt afgehaakt…
Don’t: Extreem hard-to-get spelen. Als je nooit antwoord op zijn berichtjes en altijd bitchy of afstandelijk reageert, haken zelfs de meest jachtbeluste mannen af.

3 Do: Vind je iemand echt leuk en zit er een date in het echte leven aan te komen? Dan is het slim om meer over je flirtpartner te weten te komen. Als je weet dat hij van motorreizen, rockmuziek en Scandinavië houdt, kun je het daar over hebben. En andersom zal het gesprek natuurlijker verlopen als hij weet wat jij graag doet of waar jij van houdt.
Don’t: Te snel met een wildvreemde man in een veel te chique restaurant aan tafel zitten zonder enige voorkennis. Op ongemakkelijke stiltes zit niemand te wachten!

4 Do: Aan jullie wederzijdse kennis informatie over hem vragen. Wellicht zijn of haar oordeel over in hoeverre diegene een match ziet.
Don’t: Op je eigen tijdlijn van de daken schreeuwen dat je met hem (getagd en al) hebt afgesproken. Het blijft natuurlijk een blind date en misschien wil hij de kat nog even in real life uit de boom kijken.

5 Do: Op een plek afspreken voor een ‘actieve’ date. De standaard date is weliswaar een bioscoopbezoekje en hoewel dat romantisch kan zijn, is het niet de beste manier om elkaar te leren kennen. Waarom zou je niet gaan bowlen, een dagje naar het strand of gaan lasergamen? Als je samen activiteiten onderneemt, vallen ongemakkelijke stiltes minder op en heb je iets om samen op terug te kijken.
Don’t: Samen naar de disco gaan. Voor je het weet, staan zowel jij als je date met iemand anders te zoenen. En dat is niet waar je naar op zoek bent. Toch?

6 Do: Tijdens de date over jezelf vertellen, luisteren naar wat hij vertelt en ondertussen flirten met je ogen.
Don’t: Onophoudelijk praten over je ex, je kat en je familie.

7 Do: Rustig blijven en nou niet zenuwachtig worden van al deze do’s-and-dont’s. Een beetje spanning hoort bij het daten. Dat zal hij als het goed is ook hebben.
Don’t: Vooraf een paar wijntjes drinken om jezelf te kalmeren. In tegenstelling tot wat in de volksmond misschien beweerd wordt, worden de meeste mensen niet rustiger van alcohol.

Wees wel gewaarschuwd. Meer dan de helft van de mannen liegt op Facebook, is eerder gebleken!