De eerste date

geroosterde venkel

Stoute schoenen
Zoals we in het vorige artikel schreven, stuurden we onze lieftallige collega Cloë de virtuele datingwereld in, om te testen hoe online daten nou echt is. Dankzij haar inschrijving op FriendScout24 vond zij Vincent, een leuke Brabantse jongen, waarmee ze, naar eigen zeggen ‘een virtuele klik’ had. Oftewel, ze mailden en chatten met elkaar in de chat van FriendScout24, en dat was erg leuk, maar tot een real life date kwam het maar niet. Beiden durfden ze niet de stoute schoenen aan te trekken.

Verlegen
We kennen Cloë wel een beetje, en weten dat ze wat verlegen is, maar we hebben haar aangemoedigd om toch de stap te zetten. Als je wilt weten of iemand echt voor je geschikt is, moet je hem toch op z’n minst een keer gezien hebben, of niet dan? Je kunt toch niet voor altijd via een datingsite contact houden. Het woord ‘dating’ zegt het toch al. Je moet daten! En we hoopten natuurlijk om een straalverliefde, dolgelukkige Cloë terug te zien. En dat we dan later konden zeggen: Wij wisten wel dat dit goed zat. Weet je nog dat jij toen eigenlijk niet met hem op date wilde? Als wij je niet gepusht hadden… enz enz.

Hadden we gelijk?

Hier het verslag van Cloë:
Luchtig
Dat ik niet zo’n held op liefdesgebied ben, zal ondertussen wel duidelijk zijn. Ik vind het erg moeilijk om Vincent ‘op date’ te vragen. Ook omdat ik eigenlijk wel hoopte dat hij dit zou voorstellen, maar blijkbaar is het voor hem net zo moeilijk. Ik besluit om hem een luchtig mailtje te sturen, waarin ik schrijf dat het best lekker weer is, dus tijd om op een terrasje te zitten met een roseetje, en of hij zin heeft om dat samen met mij te doen. Gelukkig antwoordt hij snel dat hij daar inderdaad ook zin in heeft. We spreken af in Utrecht, aangezien hij in Eindhoven woont en ik in Haarlem.

Kriebels
Als we een afspraak gemaakt hebben, verbaast het me dat ik eigenlijk niet echt nerveus ben. Sinds we elkaar op FriendScout24 gevonden hebben, mailden we al veel met elkaar, en ik heb het idee dat we elkaar dus al redelijk kennen. Maar goed, als het moment er dan echt is, heb ik toch wel kriebels in m’n buik. En wat is hij leuk in het echt! Het voelt zo bijzonder om het gezicht dat ik ondertussen zo goed van de foto ken in het echt te zien en om zijn stem te horen. De twinkeling in zijn ogen die ik zo aantrekkelijk op de foto vond, zie ik nu ook.

Sceptisch
Wat ik ook grappig vind om te zien is dat de indruk die ik van hem had, grotendeels klopt. Ik had (natuurlijk) zijn profiel lang en breed uitgeplozen en we hebben veel met elkaar gemaild, maar je kunt je natuurlijk altijd anders voor doen dan je bent. En ik moet eerlijk zeggen dat ik aanvankelijk wat sceptisch was over de manier waarop je je profiel op FriendScout24 zet, omdat ik zelf nogal wat reacties had gekregen die totaal niet overeen kwamen met mijn profiel. Maar blijkbaar klopt het wel, als je het maar eerlijk invult.

En hoe gaan we nu verder?
Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen, vlak na zo’n eerste date. Al moet ik zeggen dat deze eerste date wel naar meer smaakt en ik krijg de indruk dat dit ook voor Vincent geldt. (Ja, het was ook romantisch!) Het is jammer dat we zo ver uit elkaar wonen. Een spontane tweede date is daardoor wat lastig. Maar aan de andere kant: Het is wel bijzonder dat ik zo’n leuke jongen heb leren kennen in het zuiden van het land. Dat zou zonder FriendScout24 nooit gebeurd zijn!