Uit onderzoek gebleken: mannen willen dat jij de eerste stap zet

Oh oh oh, wat is dat toch met daten? Het kan zó leuk yet zó zenuwslopend zijn. Je begeeft je op totaal onbekend terrein en wil je beste beentje voortzetten. Maar je wil ook jezelf zijn en het gewoon leuk hebben. Toch voelt daten vaak als geblinddoekt een spookhuis in een onbekend dorp binnenwandelen. Ongemakkelijk, klunzig en just don’t know what direction you’re going. Om het dateleed wat te beperken is er nu fijn onderzoek gedaan: mannen zien graag dat de vrouw initiatief neemt.

De eerste stap

En dan gaat het letterlijk om de eerste stap, dus vanaf je flirty eyes tot aan alles dat daarna komt. Bij een enquête, uitgevoerd door ‘Singles in America’, waarbij 5.500 Amerikaanse vrijgezellen mannen ondervraagd werden, bleek dat maar liefst 95 precent van hen wilde dat vrouwen het initiatief nemen wanneer het aankomt op de eerste kus. 93 procent denkt hier hetzelfde over wanneer het om de eerste keer sex gaat. Daarbij voelen mannen zich ook gevleid wanneer de vrouw om hun telefoonnummer vraagt of als eerste een berichtje stuurt.

De rol van mannen als jager lijkt dus te veranderen. En eerlijk, wij vrouwen weten vast raad met Cupido’s pijlen dus: target, set, shoot!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Elite Daily | Beeld iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.