De geheimen van een gezond seksleven

geroosterde venkel

Wanneer twee mensen al wat langer bij elkaar zijn, schiet hun seksleven er soms wat bij in. Een drukke baan, kinderen, te veel stress: allerlei redenen die de seksfrequentie flink omlaag kunnen schroeven. Toch zijn er stellen die deze verschillende factoren goed kunnen combineren met een gezond seksleven. Wil jij dat ook? Lees dan eens over wat andere stellen doen om hun seksleven bij te houden.

Ze plannen
Het plannen van seks voorkomt dat één van de twee geneigd is een smoesje te gebruiken als ‘ik ben moe’ of ‘ik heb hoofdpijn’. Zo weet je van tevoren wat er gaat gebeuren. Door het vastgestelde tijdstip kun je ook de nodige voorbereidingen treffen, zoals het naar bed brengen van de kinderen of het afmaken van wat achterstallig werk. Tease hem aan het begin van de dag door hem te sms’en wat je ’s avonds allemaal met hem wilt doen. Ondanks de voorspelling wordt het spannend en wekt het verlangen op.

Ze zijn snel
Door een vaak al erg druk leven is seks soms moeilijk te plannen. Gelukkig is daar een antwoord op: het vluggertje. Waarom af en toe een lange vrijpartij, als je ook vaker – maar dan wat sneller – van bil kunt gaan? Bovendien zorgt een vluggertje voor het werk of een andere activiteit voor een relaxter gevoel en meer energie.

Ze communiceren
Je begrijpt je partner pas echt goed als je weet wat hij wil, nodig heeft en waar hij naar verlangt. Bewaar gesprekken over de kinderen voor een ander tijdstip. Als jullie in bed liggen, slaap je of heb je seks. Praten tijdens de seks kán wel erg bevorderend zijn.

Ze experimenteren
Door te experimenteren met standjes, speeltjes of andere seksplekken dan het bed, breng je weer wat meer leven in de brouwerij. Bovendien is iets nieuws of geks proberen altijd opwindend toch?

Ze zien er goed uit
Er op je best uit zien is niet alleen bedoeld voor het plezier van je partner. Goed voor jezelf zorgen is bevorderend voor je zelfvertrouwen, zowel op de werkvloer als in bed. Bovendien is je libido afhankelijk van je geestelijke en fysieke gezondheid. Wie er goed uitziet, heeft goede seks.