Mind your step: de grootste date valkuilen

date valkuilen

Daten, leuk en lastig tegelijkertijd. En wij vrouwen willen het onszelf en de mannen in ons leven nog weleens extra moeilijk maken. Probeer deze date valkuilen te vermijden.

Te veel contact zoeken
Whatsappen, Facebooken, Instagrammen, Twitteren en bellen… Er zijn nogal wat mogelijkheden om met je object of affection in contact te blijven. Dat betekent overigens niet dat je dat ook continue moet doen. Geef de man de kans om jou te contacten. Als hij je leuk vindt, vergeet hij je niet. Have a little faith…

Claimen
Al weken aan het daten? Sex gehad? Vrienden van hem ontmoet? Dat zegt weinig over jullie relationele status. Jammer joh. Zolang er niets tussen jullie is uitgesproken, is het nog steeds daten en geen relatie. Hoe graag je ook wil, easy goings! Begin ook zeker niet over samenwonen, trouwen en kinderen alsof jullie al een stel zijn. Je date in het nu. Huisjes, boompjes en beestjes zijn voor later. En geef de man zijn space als hij nukkig is. Hij hoeft niet alles te delen.

Focussen op wat niet leuk is
Wat je aandacht geeft groeit. Zeuren over wat hij niet goed doet, killt de potentie. En voordat je het weet, werk je een self fulfilling prophecy in de hand. Kijk naar de dingen die je te gek vindt aan hem en zeg daar eens wat liefs over. Works like a charm. Hoe meer je laat merken dat je hem waardeert, hoe meer je ervoor terug krijgt.

‘Ik zat al te wachten op je telefoontje…’
Te beschikbaar zijn is niet sexy, eerder het tegenovergestelde. Voordat je deze heerlijke man ontmoette, had je ook een eigen leven dus ga nu niet ineens met je telefoon in je hand op de bank zitten wachten tot hij je weer mee uit vraagt. En stelt hij een date voor op een avond dat je al plannen hebt, kom dan met een tegenvoorstel. Zelfs als je elkaar geweldig leuk vindt en elkaar het liefst elke dag wil zien, is het verstandig om wat zuurstof in de lucht te houden.

Het ideaalplaatje
Niet jezelf zijn, te hard proberen in zijn ideaalplaatje te passen… Vrouw, waar ben je mee bezig? Adem in, adem uit. Het meest aantrekkelijke wat je kunt zijn, is jezelf. En als jouw fijne zelf stiekem niet past bij die leuke vent, so be it. Er zijn altijd meer vissen in de zee en meer kikkers om te zoenen…

Beeld: 123RF