De grootste ergernissen in het huishouden

Elke donderdag behandelt VIVA een veelbesproken topic op het VIVA-forum. Deze week: wat vind jij in het huishouden het meest irritant aan je partner?

Hoe zijn bij jou thuis de huishoudelijke taken verdeeld? En gaat dat allemaal vanzelf of moet je je vriend (of hij jou) regelmatig achter de broek zitten? Op het VIVA-forum lezen we dat een vrouw haar jarenlange relatie verbrak omdat haar man vertikte om iets te doen in het huishouden. En ook andere forummers blijken zo hun irritaties te hebben.

 • De vaatwasser niet leeghalen en vervolgens wel vaat hebben, maar dat gewoon op het aanrecht zetten. Onder het mom van: ik heb het druk.
 • Mijn grootste ergernis (stiekem vind ik het wel lachwekkend) is dat mijn man eens in de zoveel tijd oppert om de eettafel op te ruimen en daarna vraagt: zullen we proberen om de tafel netjes te houden? Terwijl ALLES wat op tafel ligt ZIJN troep is. Hij ergert zich dus aan zijn eigen bende en vraagt dan of ‘we’ het netjes kunnen houden.
 • Ik heb niets om me aan te ergeren, want mijn man doet gewoon niks in het huishouden.
 • Dat mijn man veel meer doet dan ik.
 • Hij pakt iets (schaar, pot pindakaas), gebruikt het, en laat het dan liggen op de een willekeurige plek. Gevolg: troep en alles steeds kwij zijn. Soms zijn er wel drie potten pindakaas in gebruik, omdat de eerste niet op zijn plek stond en anderen dan dachten dat die op was.
 • Dat ik het elke keer moet vragen voordat hij iets doet.

Natuurlijk krijgen ook de mannen de gelegenheid om hun zegje te doen:

   • Dat ze altijd vindt dat ik meer moet doen in het huishouden.
   • Haar visie op wanneer iets opgeruimd/schoon is verschilt met die van mij. Ik zie hierin de effecten van het verschil in opvoeding die we gehad hebben.
   • Mijn grote ergernis is dat mijn partner zich aan mij ergert.

Afgelopen maandag heb je op Net5 kunnen zien hoe de stellen van VIVA Pillow Talk de huishoudelijke taken verdelen.

VIVA Pillow Talk

Anthony: “Ik maak het meeste schoon in huis. Als zij vieze was heeft, legt ze die vóór de wasmachine in plaats van erin!”
Nerina: “Tja, je hebt werkpaarden en sierpaarden. You pick one!”

Marieke: “Hij doet het meest in huis. Dat komt doordat ik fulltime werk en hij nog student is.
Hein: Ik doe wekelijks de was, want het is al weleens voorgekomen dat de schimmel in de wasmand stond en daar wil ik mijn kleren niet kapot door laten maken.”

Kirsten: “Mattie is heel lui.”
Mattie: “Ik ben inderdaad heel lui in het huishouden. Zonde van je tijd, vind ik het.”

Henny: “Ik heet Huisman, maar ik ben het absoluut niet.”

Claire: “Het huishouden komt volledig op mijn schouders.”
Roy: “Nou, ik ruim weleens de vaatwasser uit, of zet de droger aan.”
Claire: “Hoe vaak doe je dat?”
Roy: “Drie of vier keer in de week.”
Claire: “Dat is dus niet waar!”

Johan: “Ik doe de was, hij vouwt het op.”
Gertjan: “Ik vind het programma van de wasmachine gewoon echt moeilijk, daarom was ik niet. Dan moet ik me er helemaal in gaan verdiepen en twee weken later ben ik het alweer vergeten.”

Altijd de leukste fragmenten van VIVA Pillow Talk in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.