De grootste onzekerheden in bed

Onzekerheden in bed

Maak jij je weleens druk over hoe goed je bent in bed? Of over wat je partner misschien van je vindt in je blootje? Dit zijn de grootste onzekerheden in bed. Herkenbaar?

De frequentie

Hoe vaak we sex hebben, zorgt nogal voor wat stress. Die drie keer in de week, blijkt in de praktijk zwaar overdreven. Veel stellen zijn al blij als ze elkaar een keer in de week of een keer in de twee weken bespringen. Uit Google searches blijkt dat ‘sexloos huwelijk’ en ‘sexloze relatie’ ontzettend populaire zoektermen zijn. De waarheid over onze sexfrequentie ligt duidelijk ergens in het midden.

Geen orgasme

Een hoogtepunt is awesome maar niet voor elke vrouw zomaar binnen handbereik. Niet gek dus dat een ontbrekend orgasme een van de grootste onzekerheden in bed is voor veel vrouwen. We weten allemaal dat penetratie vaak niet voldoende is voor een vrouw om klaar te komen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die een kleinere afstand hebben tussen hun clitoris en vagina vaak makkelijker klaarkomen. Voorspel speelt een cruciale rol bij het klaar komen. Vrouwen hebben de dubbele hoeveelheid tijd nodig om in de mood te komen in vergelijking met mannen, geduld is dus een groot goed tussen de lakens.

De naakte waarheid

Uit onderzoek van de universiteit van Texas bleek dat hoe positief je naar je lichaam kijkt invloed heeft op je sexuele behoeften. Maar ook op hoeveel je kunt genieten van sex. Niet gek, maar wel zonde. Mannen blijken namelijk vooral naar vrouwen hun gezicht te kijken, zelfs als ze helemaal naakt is.

Geurloze doos

Vrouwen zijn bang dat hun vagina een onaangename geur heeft. Vooral de gevreesde ‘vislucht’ is een onzekerheid. Nu is het normaal dat je vagina een bepaalde geur heeft. Het is bijvoorbeeld niet gek als je na het sporten een iets heftigere geur hebt. Je kunt kiezen voor een vagina facial of gewoon de boel elke dag school spoelen onder de douche. Kijk uit met verfrissende producten, je vagina heeft een zelfreinigend vermogen (yup, je pussy is amazing). Ga wel naar de huisarts als de geur of afscheiding ineens verandert. Misschien heb je last van een schimmeltje of last van bacteriële vaginose.

Verfomfaaide vajajay

Het uiterlijk van de vagina is een onzekerheid in bed voor vrouwen. Mannen schijnen er heel weinig om te geven overigens. Je kunt de boel down under wel strak houden door het doen van kegeloefeningen. Aanspannen, ontspannen. Drie setjes van twintig. Elke dag. Keeping it tight…

Wat zijn jouw grootste onzekerheden in bed?

Beeld: iStock
Bron: Shape