De liefdespil

geroosterde venkel

Maar liefst één op de drie huwelijken loopt tegenwoordig stuk. Is dat wel nodig? Wetenschappers denken van niet. Ze ontwikkelden een pil die huwelijksproblemen moet oplossen en de passie tussen twee mensen levend houdt.

Huwelijkstherapie?
Waarom is het zo moeilijk om een huwelijk te laten slagen? Dat moeten onderzoekers van de Universiteit van Oxford zich ook afgevraagd hebben. Julian Savulescu en Anders Sandberg combineren alle zogenoemde essentiële neurohormonen in één pil. Waar bestaat die wonderpil uit?

Feromonen
Feromonen zijn chemische stoffen die emotionele reacties uitlokken. Ze werken vooral op seksgebied en bij de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen.

Oxytocine en vasopressine
Deze hormonen worden ook vaak knuffelhormonen genoemd. Ze komen vrij in het lichaam en spelen een rol bij het kweken van een lichamelijke band. Wanneer je in het begin van een relatie zit, produceert je lichaam extra veel van deze hormonen.

Testosteron
Testosteron speelt een grote rol bij seksualiteit. In veel relaties is het gebrek aan zin in seks een groot probleem. Door testosteron aan het pilletje toe te voegen, wordt het libido van beide partners verhoogd!

CHR
Een beetje uitkijken moet je met dit hormoon wel. Het kan namelijk depressies en angst veroorzaken. Tegelijkertijd zorgt het ook voor een bepaalde verlatingsangst die kan helpen bij het versterken van de band tussen jou en je partner.

Entactogenen
Dit stofje zit ook in drugs als xtc en stimuleert gevoelens van openheid, verlangen en emotionele intimiteit.

Zou jij de liefdespil slikken om je relatie te redden? Of geloof jij er niet in?

Bron: Huffington Post