De Nederlandse vrouw is stout in bed

geroosterde venkel

Uit de enquête die we onlangs hier op Vrouwonline hielden, waarin we vroegen naar jullie slaapkamergeheimen, blijkt dat 75% van de bijna 1000 deelneemsters in is voor experimentjes in bed.

Van de vrouwen met een relatie heeft een ruime meerderheid thuis de broek aan. Als het op versieren aankomt, zijn vrouwen wat terughoudender. 67% wordt versierd in plaats van zelf het initiatief te nemen.

Stoute seks
Ruim 60% van de vrouwen vindt haar seksleven stout. Zo’n driekwart experimenteert erop los in bed, bijna de helft draagt graag uitdagende lingerie en ruim een derde gebruikt speeltjes om haar seksleven leuker te maken. 20% kijkt regelmatig porno.

Spannende locatie
Gevraagd naar de ultieme seksfantasie, antwoordt 37% met seks op een spannende locatie. Lieve passionele seks is wat veel vrouwen willen (36%), gevolgd door een trio (17%) en seks met een andere partner (7%). Partnerruil lijkt de vrouwen wat minder interessant; slechts 2% is daarvoor in.

De auto is het meest populair als het gaat om die spannende locatie. Bijna 28% van de vrouwen heeft weleens seks gehad in dit vervoersmiddel. Het bos of een park staat op een tweede plaats met 27%, het strand en het zwembad volgen op plek drie en vier. 7% heeft nog nooit buitenshuis gesekst.

Verboden terrein
Van de ondervraagde dames heeft 20% een minnaar. Daarvan geeft 12% toe dat de man in kwestie getrouwd is met een ander. Daarnaast is ruim een derde zelf wel eens vreemdgegaan, waarvan 20% aangeeft dat ze spijt heeft van die actie.

De partner van een vriendin is absoluut verboden terrein, vindt de helft van de vrouwen. Ook van een familielid of vriend(in) van de partner moet je afblijven, zegt een derde. Een collega (7%), een ouder van vriendjes van de kinderen (6%) en de buren (6%) zijn iets minder verboden.