De nieuwe vriendin van je ex stalken? Heel natuurlijk!

vriendin ex stalken

michelle kopfoto

Het is wel het laatste waar je op betrapt wilt worden: gluren bij de nieuwe vriendin van je ex. Laten we maar gewoon heel eerlijk zijn: dat doen we toch allemaal? Ja, ik dus ook. En guess what: dat is heel natuurlijk, zo blijkt uit onderzoek.

Sociale media als Facebook en Instagram lenen zich er natuurlijk perfect voor: nog geen twee minuten nadat je hoorde dat je ex opnieuw bezet is, ben je al op zoek naar wie die nieuwe slang kan zijn. Ongestraft kun je bekijken om wie het gaat, waar ze vandaan komt, hoe oud ze is en bovenal… hoe ze eruitziet.

Niks raars, volgens een studie van de Western University. Maar liefst 88 procent van de vrouwen tussen 18 en 35 jaar zit regelmatig op de Facebook-pagina van haar ex te koekeloeren, en 80 procent schroomt niet de timeline van zijn nieuwe liefje in de gaten te houden. Kunnen we dus beter niet doen, want uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat hoe meer Facebook-stalking er gebeurde, hoe ongelukkiger de zogenaamde stalkers zich voelden.

Ik weet dat wij vrouwen het eigenlijk altijd voor elkaar op moeten nemen. Maar dit werkt in de praktijk wel even anders, zeker op liefdesgebied. We kunnen het meestal niet opbrengen vriendelijk tegen de dames te doen die iets heeft of had met onze (ex-)man. Volgens life coach Patrick Wanis heeft dit alles te maken met het feit dat vrouwen eigenlijk voortduren in conflict liggen met elkaar. Een erfenisje uit het verleden, zo blijkt. “In de oertijd was het onderdeel van het vrouwelijke instinct om zich voort te planten, op de kinderen te passen en te vechten met alles en iedereen dat een bedreiging vormde voor hun familie.”

Deze gluurobsessie sterft trouwens een natuurlijke dood zodra we over de beste man heen zijn.

Nog niet klaar om het koekeloeren te stoppen? Kijk wel uit! Bij Instagram like je met twee tikjes héél gemakkelijk een foto. Ik kan het weten. Awkward…