De sextrends van 2017

sextrends

Niet alleen in de fashionwereld zijn er trends, maar ook op sexueel gebied verandert het een en ander. Wat staat ons dit jaar tussen de lakens te wachten? VIVA sprak met sexuoloog Eveline Stallaart voor een update.

 1. Teledildonica
  De digital world waarin we leven dringt steeds meer door tot ons sexleven. Tegenwoordig blijft het niet meer bij sexting, maar maken we in toenemende mate gebruik van sex-apps om elkaar op te winden. De trend is al een tijdje gaande, maar neemt steeds grotere vormen aan. “Er zijn inmiddels veel apps beschikbaar om elkaar te prikkelen en te stimuleren,” vertelt sexuoloog Eveline Stallaart van ESSH. “Wat we steeds meer gebruiken is teledildonica: computergestuurde sexspeeltjes. Daarmee kun je elkaar op afstand prikkelen. Dit soort tools wordt steeds meer geaccepteerd.”
 2. Virtual reality-sex
  Het ligt eigenlijk in het verlengde van hierboven: virtual reality-sex. Denk aan VR-brillen waarmee je 360 graden om je heen kunt kijken. Alleen zit je niet in een schietspel, maar midden in een sexbeurt. “We zien ook steeds meer tenga’s op de markt. Dat zijn kunstmatige vagina’s waar mannen hun piemel in stoppen, die met behulp van virtual reality het idee geven dat je echt sex hebt,” aldus Eveline.
 3. Slow sex
  Door onze drukke agenda’s leven we soms een beetje langs elkaar heen. Om daar verandering in te brengen doen we hard ons best om weer nader tot elkaar te komen, en dat uit zich ook in ons sexleven. Eveline: “In plaats van kwantiteit, hechten we meer waarde aan kwaliteit. Slow sex dus, waarin we echt de tijd voor elkaar nemen.”
 4. Unisex speeltjes
  Sharing is caring, en zo geldt ook voor sexspeeltjes. Er verschijnen steeds meer speeltjes op de markt die zowel voor jou als voor hem geschikt zijn. Neem bijvoorbeeld de NO. 5 Vibrating Relaxer, die zowel de G-spot als de P-spot (prostaat) stimuleert.
 5. BDSM
  De ‘Fifty shades of grey’-films zijn je vast niet ontgaan. Ook deze zijn van invloed op onze sexlevens. Door blootstelling aan de kinky scènes is BDSM mainstream geworden en willen we het zelf ook uitproberen. “De films zijn echt taboedoorbrekend geweest. Met name vrouwen zijn nieuwsgieriger geworden naar BDSM. Maar over het algemeen zien zowel mannen als vrouwen het wel zitten,” zegt Eveline.
 6. Scrotox
  In de Verenigde Staten is een ietwat lugubere trend gespot. Geloof het of niet, maar steeds meer mannen laten daar botox in hun zaakje spuiten. De zogenoemde scrotox zorgt voor grotere, strakke ballen die wat lager hangen. De spierverslapper is nog niet naar Nederland overgewaaid, en eerlijk gezegd weten we ook niet of we hopen dat dat gaat gebeuren.

Volgens Eveline is het, wat de trends ook zijn, belangrijk om te onthouden dat goede sex bij jezelf begint. “Dat zou elk jaar als trend moeten gelden. Als jij en je partner aandacht voor elkaar hebben en jullie willen er oprecht iets van maken, kom je er samen wel uit. Zorg dat het tussen de lakens niet draait om prestatie, maar om genieten. Blijf eraan werken om zin te maken en het leuk te houden.”

Lees ook:
Wat is rimmen?
Sex-bucketlist: vrij before you die
Wat te doen als je uitgekeken bent op de sex?

Beeld iStock