De verschrikkelijke schoonzus

Waarom heet een schoonzus eigenlijk een schoonzus? Ze zijn lang niet altijd zo ‘schoon’. In het Engels heten ze gewoon ‘zus bij wet’, wat de lading vaak stukken beter dekt…

Een rondvraag op de site over hoe over de schoonzus wordt gedacht, gaf aan dat het grootste percentage haar maar ‘mwah’ vindt. Bijna 1 op de 3 zei vriendinnen met hun schoonzus te zijn, 12% kan haar niet uitstaan, 3% vond hun vorige schoonzus leuker en de overige 19% heeft geen schoonzus.

De Viva bespreekt deze week zes andere typen zussen, zoals de stoorzus: zo één die te pas en vooral te onpas belt om een lekker te oh-en. Of een sloofzus, die haar huis helemaal tip top aan kant heeft en die haar hand niet omdraait voor het bakken van een tarte tatin.

Zo’n ’schoon’zus waarbij je altijd in het niet valt. Net zo een als de streefzus, die alles beter weet en misschien ook wel beter doét… Verder zijn er nog de stapzus (denk Paris Hilton, Kate Moss) en de stootzus (denk Katja Schuurman).

Mijn ‘schoonzussen’ (helemaal tussen aanhalingstekens omdat mijn broers niet getrouwd zijn) vallen in geen van deze categorieën. Hoewel… ;-) Herken jij je schoonzus wel in één van deze 6 typen? Zou je haar weleens flink door elkaar willen rammelen of ben je juist heel dik met de jouwe?

CC foto: NeoGabox