De wetenschap over sex

Wetenschap over sex

Sex is lekker en dat is al genoeg reden om het regelmatig te doen. Natuurlijk wordt er ook weleens onderzoek gedaan naar sex. Wat zegt de wetenschap over sex? Acht weetjes.

Lavendel en pompoen

Wil je de erectie van je vent stimuleren? De geurcombinatie van lavendel en pompoen zorgt voor 40% meer bloedsomloop naar de penis. Get cooking!

Mondwerk

Mannen met veel zelfvertrouwen doen eerder aan orale sex bij vrouwen dan onzekerdere mannen. Wees dus maar gul met die complimentjes. Dat is goed voor je sexleven. En zorg er ook voor dat je partner eerst op wat mintsnoepjes zuigt. De mint zorgt bij jou voor extra sensatie down under.

Maar vanavond heb ik hoofdpijn…

Een orgasme is ideaal tegen hoofdpijn. Klaarkomen zorgt ervoor dat je hoofdpijn minder wordt of zelf helemaal verdwijnt. Je kunt het dus niet meer als excuus gebruiken om geen sex te hebben.

Vandaag is rood

Wil je je sexappeal een boost geven? Draag dan rood. Mannen vinden vrouwen in rode kleding sexyer en aantrekkelijker dan vrouwen die andere kleuren dragen.

Samen zweten

Vind je iemand leuk? Ga dan samen trainen. Sporten stimuleert de tekenen van fysieke opwinding zoals zweterige handen, een verhoogde hartslag en kortademigheid. Je krijgt er dezelfde kick van als fysieke aantrekkingskracht. Zweet is sowieso een trigger voor opwinding bij vrouwen en geeft ons humeur een opkikker.

Zonnestraal

Zon is goed voor je sexleven. Het boost testosteron en dat verhoogt je libido en sexdrive. Grijp dus die zonnestralen waar je kan!

Zoensessie

Zoenen verhoogt de intimiteit in een relatie en verlaagt stress en cholesterol. Hoe vaak je zoent met je partner zegt ook iets over de duur van je relatie. Meer zoenen betekent een langere relatie.

Sok it to me

Door je sokken aan te houden tijdens de sex vergroot je de kans op een orgasme. Het koud hebben is een killer voor je opwinding. Vrouwen moeten zich veilig en relaxt voelen om klaar te kunnen komen. Warme voeten dragen hier aan bij.

Beeld: iStock