Design your sexlife

geroosterde venkel

“Weet je, ik doe een keer gek!” hoor ik een vrouw van middelbare leeftijd giechelen zodra ik bij HEAVENO7 in Utrecht naar binnen stap. “Doe maar die witte, die valt het minst op. En deze vind ik eigenlijk ook wel interessant.”

Taboe
Initiatiefneemster en eigenaresse Olguita Oudendijk heeft zojuist twee dames uitgebreid geadviseerd op het gebied van seksspeeltjes. In haar mooie, luxe uitziende winkel verkoopt ze diverse vibrators en ander seksspeelgoed. Door de zaak en haar producten op een stijlvolle, moderne en frisse manier te presenteren en zonder enige schroom over iets plezierigs als seks te praten, hoopt ze het taboe dat er nog altijd is een beetje weg te nemen.

En dat werkt, zo merkt ze. “Er komen hier allerlei soorten mensen, die vooral open-minded en nieuwsgierig zijn. Ze komen ook steeds vaker terug, ze gaan op een gegeven moment echt een drempel over. Mijn klanten worden steeds opener over seks en wat ze lekker vinden.” Ook mannen bezoeken volgens Olguita de winkel regelmatig om een stijlvol maar ondeugend speeltje voor hun vrouw of vriendin te kopen.

Design your sexlife
HEAVENO7, wat vrij vertaald natuurlijk ‘de zevende hemel’ betekent, vindt dat met name vrouwen grip op hun eigen seksleven zouden moeten hebben. Daar staat dan ook de slogan ‘Design your sexlife’ voor. Door een open benadering, verstand van zaken én de klant het gevoel te geven dat alles bespreekbaar is, probeert ze haar concept tot een succes te maken. “De essentie is dat jij en je lief door je te verdiepen in seks, in elkaar en in de mogelijkheden die speeltjes te bieden hebben, veel meer uit seks kunnen halen. En waarom niet, want seks is belangrijk en seks is bijzonder.”

Olguita heeft nu twee vestigingen, eentje in Utrecht en eentje in Amsterdam, maar beseft dat in deze tijd een webshop onmisbaar is. “Die komt er zeker”, vertelt ze. “Bovendien geef ik workshops en zou ik graag uitbreiden in de toekomst. Tot nu toe lijkt het een schot in de roos!”