Dikkere mannen hebben vaker sex

dikkere mannen sex

Gespierde, sexy mannen staan garant voor een drukbezet sexleven? Dacht het niet! Mannen met een zogenaamde dadbod scoren namelijk een stuk meer bedpartners.

De man met een bierbuikje heeft meer sex dan mannen met een sixpack, zo blijkt uit onderzoek van de Chapman Universiteit in Californie. De wetenschappers wilden weten hoe lengte en gewicht het sexleven beïnvloeden en ondervroegen meer dan 60.000 personen. De conclusie van dit onderzoek is verrassend te noemen: mannen die volgens hun BMI overgewicht hebben scoren de meeste bedpartners! Het gaat om acht partners voor mannen met een buikje, tegenover zes stuks voor mannen met een normaal gewicht.

“Volgens het schoonheidsideaal moeten mannen atletisch en sterk gebouwd zijn. Magere mannen komen eerder zwak over, terwijl mannen die iets zwaarder zijn macht en kracht uitstralen. Daarom zijn ze ook aantrekkelijk,” vertelt hoofdonderzoeker David Frederick uit aan Yahoo!Health. De term overgewicht of BMI zijn daarom misleidend. “Mannen die volgens hun BMI worstelen met overgewicht, zien er niet per se te dik uit.”

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat mannen die klein van stuk zijn (tussen 1.54 meter en 1.64 meter) minder bedpartners  hebben dan lange mannen, namelijk gemiddeld vijf tegenover zeven partners. “Eerder onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vallen op mannen die langer zijn dan zij. Het is mogelijk dat ze niet specifiek op zoek zijn naar een extreem grote man, maar op zoek gaan naar een sexpartner die gewoon groter is dan zijzelf,” aldus Frederick over het verschil.

Beeld: Getty Images