Dilemma: “Kies ik hem of mijn kinderwens?”

S. (37): “Ik heb sinds vijf jaar een relatie. We wonen ook samen. Hij is zeven jaar ouder dan ik en heeft twee kinderen uit een vorige relatie, die elk weekend bij ons zijn. Kortom: leuke man, leuke kinderen, leuk huis en leuke relatie. Maar…

Ik ben 37!
Mijn eierstokken beginnen, weliswaar een beetje laat, ontzettend te rammelen. Zeker nu de meeste van mijn vriendinnen zwanger proberen te raken, zwanger zijn of net bezig zijn met ontzwangeren. Voor mijn vriend is het duidelijk: hij wil geen kinderen meer. Sterker nog: er staat al een afspraak gepland voor sterilisatie.

Niets duurt eeuwig
Mijn dilemma is nu: blijf ik bij hem of maak ik het uit? Niemand kan mij de garantie geven dat deze relatie eeuwig duurt. Of dat ik geen spijt krijg en gefrustreerd raak als ik veertig ben. Of dat als ik bij hem wegga, ik niet alsnog een gebotoxte vrouw word zonder kids (zoals Carice van Houten het verwoordde).

Kies ik voor mijn partner, of voor mijn kinderwens?”

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voornaam komt erbij
en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar jossine@viva.nl.

PPS Je hebt net het dilemma gelezen uit onze nieuwe serie ‘Wat vind jij?’
Hier vind je uitleg over deze nieuwe rubriek!

CC foto: oedipusphinx