Dilemma: “Kies ik voor mijn eigen geluk?”

Merel (32): “Ik ben sinds enkele jaren gelukkig getrouwd met een lieve man. Samen hebben een prachtige dochter en hebben ons leven goed op de rit. Kortom: ik heb niets te klagen. Maar sinds een half jaar merk ik dat de man op wie ik verliefd ben geworden, is veranderd in een mopperige, teruggetrokken vent. Sinds kort is hij weer gaan roken en ook stevig aan het drinken geslagen. Hij zit duidelijk niet lekker in zijn vel.

Mensen die hem van vroeger kennen, zeggen dat hij altijd al zo was, maar dat hij is veranderd toen hij mij leerde kennen. Ik heb hem echter nog nooit zo meegemaakt. Ondanks mijn vele pogingen kom ik er maar niet achter wat er aan de hand is. Als we met elkaar hebben gesproken (op mijn initiatief) gaat het een paar dagen beter, maar dat is altijd van korte duur. Onlangs heb ik een erg leuke man ontmoet die ik vanwege mijn werk regelmatig zie. Ik merk dat ik hem meer dan gewoon leuk vind, ik ben verliefd! Wat hij van mij vindt, weet ik niet precies, maar dat de klik er is, moge duidelijk zijn.

Wat moet ik doen? Kiezen voor een stabiel gezin voor mijn dochter en mijn eigen behoeftes op een laag pitje zetten? Of durven kiezen voor de vrijheid om weer gelukkig te zijn en een eventuele nieuwe relatie aan te gaan?”

Geef je mening!
Je reactie op dit dilemma kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je initiaal en eventueel je leeftijd komen erbij. Heb je zelf een dilemma? Mail dat kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: hipposrunsuperfast.com